Nieuwe ambulancepost Ameland bij veerdam

05 nov 2019 - 22:46

Kijlstra Ambulancegroep Fryslân bouwt een nieuwe ambulancepost op Ameland. De huidige post aan de Ballumerweg is te klein. De nieuwe locatie is aan de Reeweg, in de buurt van de veerdam.

Foto: ARTEC bouwkundig ontwerp & advies, Burgum

Kijlstra keek eerst naar het vliegveld voor de nieuwe ambulancepost, omdat het vorige college op het eiland had grote plannen had om meer activiteit op en bij het vliegveld te creëren. Een van de bedrijven die zich daar zou vestigen was Kijlstra.

Nieuwe plannen voor vliegveld behoudend

Het huidige gemeentebestuur is een stuk terughoudender met de bebouwing van het vliegveld. Daarbij zou een ambulancepost op die plek ervoor zorgen dat het zicht uit de verkeerstoren niet meer goed is. Er komt een nieuwe visie voor het vliegveld en die wordt behoudend, voorspelt wethouder Theo Faber.

Aan de Reeweg zijn er geen beperkingen voor de ambulancepost. Op het terrein waar de post moet komen staan een paar oude kassen. Kijlstra is inmiddels eigenaar van het perceel.

Wat er met de ambulancepost aan de Ballumerweg gebeurt, is nog onduidelijk. Wellicht heeft de brandweer behoefte aan meer ruimte, denkt Faber.

Geen problemen

Jeroen de Jong van het CDA vroeg zich nog even af of het niet een verkeersonveilige situatie wordt, vlak voor de veerdam, maar wethouder Faber zegt dat Kijlstra geen problemen voorziet. Voor eventuele noodgevallen hebben ambulances sirenes en zwaailampen. Alle raadsleden zijn het eens met de nieuwe locatie.

Trefwoorden: 
Ameland ambulance Kijlstra
(advertinsje)
(advertinsje)