Johnny Jansen: "Ik heb bij het hele team het gevoel: kom op man, er zit meer in!"

03 nov 2019 - 22:24

SC Hearrenfean behelle sneintejûn in swier befochten punt op besite by ADO Den Haag. Pas yn de slotfaze kamen de Friezen op likense hichte mei de thúsploech troch in doelpunt fan ferdigener Sven Botman. "Een verdiend punt", neffens trainer Johnny Jansen.

Foto: www.orange-pictures.nl

Neffens Jansen hie der yn Den Haag wol mear ynsitten. "Ik zeg niet dat we het verdiend hadden te winnen, maar ik vind wel dat we mogelijkheden kregen. Uiteindelijk waren we niet goed genoeg."

Hearrenfean kaam yn Den Haag net fierder as 1-1. "We hebben gezegd dat het stabieler moet worden," seit Jansen. "We willen minder goals tegen krijgen. Het fundament ligt goed. Nu gaat het erom dat we vanuit dat fundament stabieler en dominanter worden. Maar ik ben tevreden over hoe het elftal erop staat."

Sjoch hjirûnder nei de folsleine reaksje fan Johnny Jansen nei de wedstriid.

By Hearrenfean krige simmeroanwinst Alen Halilovic de kâns yn de basis. Hielendal tefreden oer syn optreden wie de coach net. "Ik vond hem eigenlijk wat te vlak."

"Hij pakt een paar keer de bal, en dan gaat 'ie op zoek naar zijn linkerpoot, dan schiet hij een aantal keren. Maar ik denk dat er meer in zit", seit Janssen.

"Dat vond ik vandaag van het hele elftal een beetje. Daar heeft Alen gewoon in meegedaan. Ik heb bij het hele elftal het gevoel van: 'kom op man, er zit meer in jongens!' En dat gebeurde vandaag niet."

Sjoch hjirûnder nei de reaksje fan Alen Halilovic.

Ferdigener Sven Botman besoarge de Fryske fuotbalklup úteinlik it punt. "Ik kan wel af en toe gebruikt worden als spits", seit de 19-jierige fuotballer. "Als plan B."

"Het is niet dat we dat standaard doen, maar ik heb wel de lengte en een redelijke kopbal. Dus je kunt mij daarvoor gebruiken. Het is lekker dat dat vandaag gelukt is."

Sjoch hjirûnder nei de reaksje fan Sven Botman.

Botman tinkt ek dat der mear ynsitten hie. "Wij kunnen gewoon goed voetballen, alleen je ziet tegen Groningen ook en vandaag weer: het klopt soms gewoon net niet."

"We hebben momenten dat we echt meer zuiverheid moeten geven in de passing, waardoor bepaalde aanvallen dan beter lopen. Als ballen net even achter je of net op het verkeerde been komen, dan vertraagt dat het hele spel en komen we niet echt tot goede uitgespeelde kansen."

(advertinsje)
(advertinsje)