'Saaklike' bekeroerwinning foar Hearrenfean: "Job gedaan"

30 okt 2019 - 23:19

Hearrenfean wûn woansdeitejûn mei 0-3 fan de amateurs fan Excelsior Maassluis. Trainer Johnny Jansen wie bliid mei de oerwinning, dy't hy as 'saaklik' bestimpele.

"We hebben soms net iets te veel gebreid en als postbode gevoetbald. En in de eindfase waren we net te slordig. Het was een zakelijke overwinning, dat zeker," sei Jansen.

Ejuke sette Hearrenfean al nei tsien minuten op foarsprong, mar Johnny Jansen wie der doe noch net gerêst op. "Tuurlijk ben je blij dat je een goal maakt, maar je wilt door en gewoon je kansen blijven creëren en dominant blijven. Daar zijn we redelijk goed in geslaagd. We hebben één of twee kansen weggegeven en veel gecreëerd"

Koker

"Ik ben zeker blij en we hebben het goed gedaan. Prima, we zitten weer in de koker," sa sei de trainer.

Sherel Floranus fûn it lestich fuotbaljen tsjin de amateurs. "Ze gaan met veel spelers achterin staan en spelen veel op de lange bal." Neffens him koe it spul fan Hearrenfean ek better. "Het baltempo kon hoger en het spel van kant naar kant kon beter."

Fan rjochts nei links

De rjochtsback spile de ôfrûne twa wedstriiden op de linkerkant. "Bij Sparta heb ik ook linksback gespeeld, dus ik kan het wel. Maar ik heb er een tijdje niet gespeeld dus ik moet er weer een beetje aan wennen. Maar als de trainer me linksback blijft zetten moet ik daar blijven presteren."

Ek Daniël Høegh fûn it net maklik. "Qua eindstand wel, maar dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. We zijn door naar de volgende ronde, maar dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. Job gedaan, en verder."

Tsjin amateurklups spylje is spesjaal, fynt de ferdigener. "Dat vind ik gewoon mooi, dat is iets anders. Dat is wat de beker ook is, iedereen is bij dit soort clubs begonnen."

Høegh krige sûnt lange tiid wer spyltiid. "Natuurlijk leuk om weer wat minuten te pakken en uiteindelijk ook een goal. Dat was voor mij een kleine doelstelling." De sintrale ferdigener wie foarich jier basisspiler mar komt nei in blessuere no net folle ta spyljen. "Dit is niet mijn beslissing, ik ben er gewoon klaar voor en ik ben helemaal fit. Dus ik hoop dat ik wat meer minuten ga maken."

(advertinsje)
(advertinsje)