Roozemond hie supporters mei stadionferbod leaver by wedstriid hân

27 okt 2019 - 12:26

"We zijn er niet geheel blij en tevreden over", seit Cees Roozemond, foarsitter fan SC Hearrenfean, foarôfgeand oan de wedstriid tsjin FC Groningen. Hy reagearret dêrmei op it stadionferbod fan in tal Feansupporters. Dat krigen se nei't se har yn septimber yn Venlo net oan ôfspraken hâlden hienen.

Reaksje Roozemond

"Formeel weten we nog niet of en wat er is gebeurd in Venlo. De procedure is dat er vier weken voor onderzoek is en dat heeft tot nu toe onvoldoende bewijs opgeleverd. Je moet eerst bewijs hebben dat je daadwerkelijk wat hebt gedaan, voordat je dit soort maatregelen kan nemen." Op ien dei nei is it fjouwer wiken lyn dat de Friezen yn Venlo spylje moasten.

"Wij hebben ons er als club hard voor gemaakt om ervoor te zorgen dat deze mannen wel welkom waren bij deze belangrijke wedstrijd. We hadden gehoopt dat er flexibel met de procedure kon worden omgegaan gaande het onderzoek, maar dat is niet gelukt, jammer."

"Begrijp me goed, als blijkt dat men over de schreef is gegaan in Venlo dan moeten ze worden gestraft, maar ik ben tegen het op voorhand opleggen van verboden. Ik had ze er graag bij willen hebben. Met 31 stadionverboden staan we met stip bovenaan en ik sta liever in de eredivisie bovenaan dan met de stadionverboden. Dat past niet bij onze club."

Boargemaster Van der Zwan hat oanjûn achter de ferboden te stean. Dêr hat de foarsitter begryp foar. "Hij handelt volgens de regelgeving. De regelgeving die we met elkaar in het leven hebben geroepen is star en mogelijk kan die wat flexibeler in de periode van de vier onderzoeksweken. We gaan kijken of we een betere methodiek kunnen ontwikkelen."

(Advertinsje)
(Advertinsje)