Stefan van der Pal tefreden oer trainingswike foar Swimalvestêdetocht

26 okt 2019 - 06:58

De Ljouwerter swimmer Stefan van der Pal hat syn trainingswike yn it 25-meterbad fan it Kealledykje folbrocht: fiif dagen lang, acht oeren deis baantsjes lûke. "Het ging wel goed eigenlijk", wie syn nochtere reaksje doe't er út it swimbad stapte.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

"Ik had een heel mooie, maar ook heel pijnlijke laatste trainingsdag", seit Van der Pal. "Er waren veel meezwemmers en veel bezoek, dus dat was mooi. Maar ik had ook last van m'n rug en schouders, dat maakt het wel iets pijnlijker. Sommige momenten ging het heel goed, had ik nergens meer last van. Andere momenten kwam ik voor mijn gevoel niet meer vooruit."

As tarieding op takom jier

Al mei al is Van der Pal wol tefreden. De trainingswike heart by syn tarieding op simmer takom jier. Dan wol Van der Pal de Alvestêdetocht swimme. "Ik probeer een zo goed en zo verstandig mogelijke trainingsopbouw te maken. Vijf dagen lang acht uur trainen leek me best leuk. Kan ik het? Dat wist ik eigenlijk niet." En dan hie er ek noch in ôffaller flak foar syn trainingswike: "Ik raakte vorige week een beetje ziek, dus dat was even schrikken. Maar naarmate de week vorderde ging het steeds beter. Dus ik kan het blijkbaar. Op naar de volgende lange blokken, maar eerst even herstellen."

Foto: Stefan van der Pal

Hy hat no dus fjirtich oeren yn in swimbad lein, mar leaver noch swimt Van der Pal bûten. "Je kunt zeggen 'water is water', maar dat is het natuurlijk niet. Buiten kun je ook wat meer om je heen kijken. Dat heb ik hier geprobeerd na te bootsen. Mensen die je ziet, mensen tegen wie je kunt zwemmen. Maar het is wat het is. Dan had ik niet moeten zeuren en lekker buiten gaan zwemmen, maar dat is nu veel te koud. Jammer van al die keerpunten, maar het is gewoon niet anders."

(advertinsje)
(advertinsje)