Bijeenkomst over toekomstplannen voor De Skâns en Kortezwaag in Gorredijk

14 okt 2019 - 07:11

Wat moet er gebeuren met cultureel centrum De Skâns en sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk? Dat is de centrale vraag maandagavond tijdens een bijeenkomt voor inwoners van het dorp. De gemeente heeft de handen van de plannen afgetrokken. Een groep inwoners wil niet langer wachten en houdt maandagavond een bijeenkomst om weer schot in de zaak te krijgen.

De Skâns - Foto: Omrop Fryslân

Woordvoerder Bart Maats is één van de initiatiefnemers van de bijeenkomst over de toekomstplannen van De Skâns en Kortezwaag. Hij legt uit wat het doel precies is. "We hebben gezegd: laten we proberen om iedereen bij elkaar te krijgen. Er is al zo vaak geroepen 'er moet wat gebeuren', dus laten we kijken of we de schouders eronder kunnen zetten met z'n allen."

Welzijn in Gorredijk

Belangrijk is dat de focues op zowel het cultureel centrum als het sportcentrum ligt. Maats: "Zowel De Skâns als sportcentrum Kortezwaag zijn van groot belang voor het welzijn hier in Gorredijk. Wil je het in Gorredijk met elkaar goed hebben, dan moet je dat soort faciliteiten samen goed onderhouden."

Schoolkinderen in actie

Naast inwoners van Gorredijk worden ook schoolkinderen van de Burgemeester Harmsmaschool actief bij de plannen betrokken. Maats: "De kinderen doen ook mee met het plan. De leerlingenraad is al bezig geweest met een enquête onder de leerlingen. Je wilt zo breed mogelijk horen wat de wensen zijn. Het is leuk om ook de kinderen en de gezinnen hierbij te betrekken."

Toekomstplannen

De uitkomsten van de bijeenkomst worden gebruikt om een plan voor de toekomst te maken. Daarvoor wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd. Maats: "Maar het hangt er helemaal vanaf wat er vandaag gezegd wordt en hoeveel mensen er komen. Vanaf daar kunnen we pas weer verder."

Bart Maats over de plannen voor De Skâns

(advertinsje)
(advertinsje)