Friese boeren-actie krijgt landelijk navolging

13 okt 2019 - 13:48

De LTO Noord roept op tot boeren-acties in acht provincies boven de grote rivieren. Boeren daar moeten om twaalf uur bij de provinciehuizen zijn. Dat zegt Trienke Elshof van de LTO in het radioprogramma Buro de Vries. Aan de oproep van de LTO "wordt behoorlijk gehoor aangegeven", zo schat Elshof dat zelf in. Met deze actie krijgt de Friese boeren-actie van vrijdag in Leeuwarden een vervolg in een groot deel van Nederland.

Foto: Kappers Media

De LTO zal maandag op acht provinciehuizen een petitie aanbieden. Het doel is dat de provincie de stikstofafspraken intrekt. "Doe als provincie eerst een stapje terug en wacht eerst het landelijk beleid af", zegt Trienke Elshof. De oproep geldt voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland.

Boze boeren blokkeerden vrijdag met trekkers het provinciehuis in Leeuwarden en gingen de hal van het provinciehuis in. De boeren protesteerden tegen de gang van zaken van het stikstofbesluit. Deputeerde Kramer heeft daarop zijn handtekening onder het stikstofbesluit, dat alle provincies met elkaar afgesproken hebben, ingetrokken.

(advertinsje)
(advertinsje)