Frustraasje oer lange wachttiden by CBR

07 okt 2019 - 12:37

De soan fan Christine Jansen út Frjentsjer wol syn rydbewiis helje, mar hat te krijen mei hiel lange wachttiden by it CBR, dat oer de rydbewizen giet. Thom syn linkerearm is koarter as syn rjochter en dêrom moat er in medyske oantekening hawwe op syn rydbewiis. Dat soarget foar in langere wachttiid.

Foto: ANP

"Thom had online een gezondheidsverklaring ingevuld begin juli en zou na acht weken bericht krijgen over hoe het proces verder zou gaan. Maar toen hij na tien weken nog niets had gehoord, heeft hij zelf contact gezocht en toen kreeg hij te horen dat de wachttijd inmiddels was opgelopen tot 21 weken", fertelt Christine Jansen.

Fanwege syn lichaamlike beheining moat in ynstrukteur fan it CBR sjen oft er bekwaam is om te riden.

"Thom is er gefrustreerd onder, hij moet al in een aangepaste auto rijden en dat belemmert een jong iemand in zijn doen en laten. Hij kan nooit spontaan in een auto springen om bijvoorbeeld de BOB te zijn, dat heeft hij inmiddels geaccepteerd. Maar hij wil graag verder in zijn ontwikkeling en daar hoort het halen van het rijbewijs bij. En dat duurt nu heel lang. Hij wil graag zelfstandig en onafhankelijk zijn."

Se hat al in mail stjoerd nei it CBR, mar noch gjin reaksje hân. "Anders ga ik wel bellen."

Christine Jansen

Reaksje CBR

It CBR befêstiget telefoanysk oan Omrop Fryslân dat de wachttiden hieltyd grutter wurden. "Deze kandidaat wacht op een gezondheidsverklaring en dat kan inderdaad tot 20 weken duren," seit wurdfierder Irene Heldens. "Het is enorm druk bij ons tegenwoordig, waardoor kandidaten dus lang moeten wachten."

De breklike kommunikaasje mei Thom seit Heldens ek te betreurjen. "Het contact met Thom is niet zo gaan zoals het hoort, Er ging blijkbaar iets niet goed in de communicatie, wat ook te wijten is aan de drukte. We willen graag iedereen van informatie voorzien, maar dat is niet helaas niet meer te doen. We moeten communiceren met iedereen via de website. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen van informatie te voorzien. We betreuren het zeer."

Trefwurden: 
CBR rydbewiis wachttiid
(advertinsje)
(advertinsje)