Gemeente Grins jout it foarbyld: in evenemint mei 25.000 besikers en gjin klachten

Krekt as Ljouwert is ek de stêd Grins yn trek by eveneminten en festivals. Mar it grutte ferskil tusken beide is dat de gemeente Grins in dúdlik evenemintenbelied hat en dat wurket goed neffens harren.
Publyk by de earste edysje fan Stadspark Live, yn juny dit jier © ANP
"Een aantal jaren geleden kwamen er steeds meer evenementen in de stad en liep het uit de hand", seit Marie-Lou Gregoire fan de gemeente Grins. In foarbyld dêrfan wie de simmer yn 2013. Troch it muzykfeest 'Hardstyle in the park' kamen der 120 klachten binnen fan lûdsoerlêst. Dêrnei is de aksjegroep 'Feesten uit balans' oprjochte en is de gemeente yn aksje kaam. Doe moast de gemeente wol wat fersinne.
Gregoire: "We hebben evenementen gespreid en afspraken gemaakt met bewoners en belanghebbenden. Daarna hebben we per locatie gekeken hoe veel dagen er feesten mogen zijn en wat de geluidsnormen daarvoor zijn."

25.000 besikers en gjin ien klacht

Dizze nije wize fan wurkjen hat fertuten dien neffens de gemeente. "Een voorbeeld daarvan Sting in is Stadspark Live. Dat was afgelopen juni en er kwamen 25.000 mensen op af. We hebben toen geen enkele klacht binnen gekregen."
Marie-Lou Gregoire
De reden dêrfoar is neffens Gregoire om't se goed rekkening hâlde mei bewenners. "Die zijn van te voren uitgenodigd om het terrein op te gaan en dat wordt heel erg goed bezocht en ontvangen door iedereen. De omwonenden hebben ook allemaal een brief gehad met allerlei details."

Fan elkoar leare

It is miskien in idee dat Ljouwert kontakt opnimt mei de gemeente Grins oer festivals, tinkt Gregoire. "Ons evenementenbeleid staat open en bloot op onze website. Het is altijd fijn om misschien eens een uitwisseling te doen. We zijn twee mooie noordelijke steden. Leeuwarden heeft ook geweldig leuke evenementen en zo kun je van elkaar leren. Dus kom gerust eens buurten!"