Ondernemer Parrega mag maar de helft van nieuw terrein gebruiken

28 sep 2019 - 10:29

Transportondernemer Eelco de Jong uit Parrega voelt zich erg klemgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Die eist dat hij maar de helft van zijn nieuwe terrein als parkeerplaats mag gebruiken, de andere helft moet worden beplant.

Foto: Google Street View

"Zo hou ik nog maar de helft van de helft van mijn investering over", zei de ondernemer bij de Raad van State. "Dat is niet mooi van de gemeente. In plaats van dat ik straks mijn elf trucks en opleggers kan parkeren kan ik er maar twee kwijt."

De ondernemer uit Parrega hoopt dat de Raad van State de gemeente op andere gedachten kan brengen. In ieder geval hoopt hij dat de gemeentelijke eis van een groenstrook van vijf meter breed gaat vervallen. Dat scheelt nog eens 45 procent extra op de bedrijfsgrond die al moet worden ingeleverd.

Jarenlang op dezelfde plek

Bij de zitting in Den Haag vroeg de Raad van State aan de gemeente of er geen andere oplossingen waren, zoals een hekwerk met een klimop. Maar de woordvoerder zei dat gemeente dat niet ziet zitten. Er moet een heg met 'streekeigen beplanting' komen, die in het landschap past.

De gemeente heeft nog liever dat De Jong naar een bedrijventerrein verhuist. Dat lijkt een gepasseerd station, omdat de ondernemer al sinds 1982 aan de Trekfeart zit.

De Raad doet over enkele weken uitspraak in de zaak.

(advertinsje)
(advertinsje)