Hearrenfean fjouwer kear lyk yn fjouwer thúswedstriden: "Dit schiet niet op"

22 sep 2019 - 21:35

Nei ôfrin fan SC Hearrenfean - FC Utrecht (1-1) gong it foaral oer ien momint: de miste strafskop fan spits Jens Odgaard, in kertier foar tiid. Even letter waard er wiksele en rûn er direkt nei de klaaikeamer. "Hij baalt als een stekker en pakte even een moment voor zichzelf", fertelt trainer Johnny Jansen.

"Even later kwam-ie terug en hadden we even contact", giet Jansen fierder. "Hij is enorm gefrustreerd en baalt van zichzelf. Het is zwaar teleurstellend."

Plan wie om earder te wikseljen

De technyske stêf fan SC Hearrenfean wie al fan doel om Odgaard earder te wikseljen. "Maar dan komt die penalty", fertelt Jansen. "Hij is degene die onze penalty's neemt, dus ook deze. Klaar. Maar hij mist. Dan hadden we hem er direct af kunnen halen, want dat was voorafgaand aan die strafschop wel het plan. Maar dat doe ik gewoon niet. We hebben met mensen te maken. Dat voelde slecht en dat verdient hij ook niet. Hij stopt er zoveel energie in. Dat hij uiteindelijk teleurgesteld is in de wissel en een moment voor zichzelf pakt, vind ik echt logisch. We moeten elkaar spijkerhard steunen, dat hebben we nodig."

Jens Odgaard mist de strafskop - Foto: www.orange-pictures.nl

De teloarstelling is ekstra grut, omdat it net de earste penalty is dy't Odgaard mist. Itselde barde in goede moanne lyn tsjin Feyenoord. Allinnich tsjin Fortuna Sittard skoarde de spits wol fan alve meter. Oft Odgaard de fêste penaltynimmer bliuwt, dêroer koe Jansen noch neat kwyt. "Nu, direct na de wedstrijd, zitten we in de emotie. Dus daarover kletsen we maandag even rustig."

We voetballen goed, maar belonen onszelf niet.

Johnny Jansen

Oer it spul fan de wedstriid is Jansen tefreden, mar hy baalt fan it lykspul. "Wij zijn heel erg ontevreden over het resultaat, zo simpel is het. Je wilt hier gewoon winnen. De mogelijkheden daartoe hebben we gehad, maar daarom zijn we nu ontevreden: we voetballen goed, maar belonen onszelf niet."

Yn de begjinfaze wie Utrecht wol wat sterker, moat de trainer tajaan. "De eerste tien minuten hadden we het misschien wat lastig. Zij onderscheppen de bal en leggen die achter onze verdediging. Met Gyrano Kerk en Adrián Dalmau hebben ze snelle spelers. Daar hadden we het lastig mee en onze samenwerking daarin was niet goed genoeg. Maar voor de rest hadden we de hele wedstrijd onder controle en we deden goede dingen in balbezit, dus daar ben ik heel tevreden over."

Veerman: "Zwaar kloten"

Middenfjilder Joey Veerman wie logyskerwiis ek teloarsteld. "Je krijgt een penalty, dan ben je niet normaal blij. Je denkt: alsjeblieft, schiet 'm erin. Maar dat deed-ie niet. Dat is zwaar kloten."

De Feansters ha no fjouwer thúswedstriden hân en alle fjouwer lykspile. "Dit schiet niet op", seit Veerman. "We hebben vandaag goed gespeeld en laten zien dat we een goede ploeg hebben. Maar de goals vallen nog niet echt. Ik hoop niet dat dat een probleem wordt."

Persoanlik hat Veerman in goede start efter de rêch yn it pompeblêdeshirt. Hy kaam begjin it seizoen oer fan Volendam en krijt in protte komplimenten foar syn spul. Guon media lutsen sels al de ferliking mei Frenkie de Jong. "Dat is leuk om te horen. Eerlijk gezegd heb ik er zelf niet zoveel van gelezen, want ik houd er niet zo van om dingen over mezelf te lezen. Maar het is wel leuk om te horen."

Faik efter de bal?

As Odgaard de bal by de strafskop net pakt hie, dan hie Hicham Faik dat dien. "Als hij zich er niet goed bij voelt, dan pak ik graag de bal."

Mar Odgaard stie noch op nûmer ien wat de penaltynimmers oanbelanget. "Hij had er al eentje gemist, maar daarna ook een gemaakt. Dus dan blijft hij er gewoon staan. Hij pakte de bal, dus dan moet je hem de tijd en de ruimte geven om zich te concentreren."

Faik fynt dat Hearrenfean mear fertsjinne hie as ien puntsje. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Tuurlijk, er waren wat slordige momenten. Maar wij hadden de grootste kansen. Willem Janssen (oanfierder Utrecht, red.) was tevreden met de 1-1."

(advertinsje)
(advertinsje)