Leeuwarder amateurclub installeert camera's voor livestream en videoanalyse

10 sep 2019 - 12:37

Thuisblijvers hoeven voortaan geen wedstrijd meer te missen van voetbalclub Blauw Wit '34 in Leeuwarden. Camera's bij het veld registreren de wedstrijd. De beelden zijn te volgen op de livestream en worden ook opgeslagen. Zo kunnen ze van pas komen bij voetbaltechnische analyses door trainers.

Foto: Omrop Fryslân

Vijf camera's nemen de wedstrijden op en de beelden worden ook live gestreamd. De beelden zijn te zien via het systeem 360 Sports Intelligence dat mogelijkheden biedt wat technische analyse betreft, zegt voorzitter Jacques van der Hoek van de club. Het systeem is eigendom van de vader van een van de jeugdleden. Hij is tevens de leider van het team waar zijn zoon in speelt.

Automatische samenvattingen

Het systeem kan zo ingesteld worden dat er automatisch samenvattingen worden gemaakt. Verder kan worden aangegeven waar de opnames zich op moeten richten, bijvoorbeeld corners. Dat wordt allemaal opgeslagen en trainers kunnen daar weer op terugvallen voor analyses. We zijn dan wel een amateurvereniging, maar het begint al aardig professioneel te worden, zegt voorzitter Van der Hoek.

Tests

Van der Hoek vertelt verder dat ONT in Opeinde al sinds een tijdje gebruik maakt van het concurrerende systeem Voetbal TV. Blauw Wit '34 is in Noord-Nederland de eerste club die het systeem 360 Sports Intellligence heeft. De installatie is in een vergevorderd stadium. Dinsdag worden de camera's ingeregeld en de komende weken gaan ze het systeem testen.

Het is de bedoeling dat alles werkt op 5 oktober, met de Leeuwarder derby Blauw Wit '34 - Leeuwarder Zwaluwen. Dan kan iedereen de wedstrijd volgen.

Voorzitter Jacques van der Hoek vertelt over het nieuwe videosysteem

(advertinsje)
(advertinsje)