Manon Scheepstra nei winnen Frouljus PC: "Deze was voor opa"

"Het is de eerste keer zonder opa erbij", sei in emosjonele Manon Scheepstra nei it winnen fan de PC. By it folksliet foar de finale liet se al in trientsje, ek tinkend oan har pake, dy't koartlyn stoar. "Deze is voor opa. Het zorgt voor allemaal extra emotie."
Manon Scheepstra
De pake fan Scheepstra hat altyd in wichtige rol yn har libben spile, ek by it keatsen. "Vanaf dat ik begon met kaatsen, was hij er eigenlijk altijd bij. Samen trainen, hij ging mee naar iedere wedstrijd. En het was niet alleen het kaatsen zelf, maar onderweg naar de wedstrijden maakten we ook altijd wat foto's."
Har pake krige letter in dwerslaesie. "Maar ondanks dat was hij er nog altijd bij. Alles wat ik bereikt heb, is dankzij hem. Het is gewoon verdrietig dat hij er niet meer is, ik heb er de hele dag aan gedacht."
Ik had maar één gevoel, cru gezegd: ik geef ze allemaal een dikke middelvinger en wij zorgen dat we hier winnen.
Manon Scheepstra
En dêrnjonken moast Scheepstra ek wer even tinke oan it 'gedoch' fan earder dit seizoen. Der wie argewaasje oer foar hokker ôfdieling oft Scheepstra keatse moast: Huzum of Goutum? "Ik had maar één gevoel, cru gezegd: ik geef ze allemaal een dikke middelvinger en wij zorgen dat we hier winnen. En ik ga ook nog proberen het klassement te winnen.

Hiele dei fertrouwen

It wie al fan it begjin ôf oan de dei fan Scheepstra en har partoer: "De hele dag hadden we enorm veel vertrouwen." En dat wylst se snein yn de finale fan de generale noch ferlearen. "Toch hadden we een goed gevoel, het kon wat ons betreft niet misgaan. We konden er vandaag lekker ingroeien. Sjanet heeft de eerste twee omlopen opgeslagen, zodat ze er lekker inkwam. Daarna mocht ik zelf aan de bak en dat pakte ook top uit. En Ilse stond als een beest op te slaan. En onze coach Peter (Tolsma, red.) heeft er ook veel verstand van, dat geeft ons zoveel vertrouwen: Peter is erbij, dus het komt goed."