Nick Veenstra wurdt nije programmeur poppoadium Asteriks

05 jun 2019 - 15:44

De 27-jierrige Ljouwerter Nick Veenstra wurdt de nije muzykprogrammeur fan poppoadium Asteriks. Veenstra folget Jelle van Gosliga op, dy't him dwaande hâlde sil mei syn eigen seefdrukstudio Cowboy Killers.

Nick Veenstra - Foto: Poppodium Asteriks

Veenstra is bekend as lid fan de band The Future's Dust. Fierder is hy sûnt 2018 programmeur by it Ljouwerter festival Welcome to the Village. "In Leeuwarden mag nog wel wat meer gebeuren op gebied van bijvoorbeeld hiphop, soul en neoklassiek. Ook is het spannend om met live acts in techno en house te blijven experimenteren onder de vlag van Club Asteriks", sa lit Veenstra witte.

Ek wol Veenstra kânsen jaan oan bands út de regio: "Een broedplaats in Leeuwarden waar de focus op popcultuur ligt, zou al een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld de podia en de Academie voor Popcultuur."

Nick heeft een sterke en onderscheidende visie op popcultuur.

Koen Haringa, direkteur poppoadium Asteriks

"We zijn heel blij met de komst van Nick als nieuwe programmeur", sa seit direkteur Koen Haringa fan Asteriks. "Nick heeft een sterke en onderscheidende visie op de landelijke en regionale popcultuur, mede door zijn ervaring als muzikant. Die nieuwe blik en nieuwe energie is erg welkom bij Asteriks, omdat we in 2019 ons programmaprofiel aan het aanscherpen zijn en op zoek zijn naar een nieuwe locatie."

(Advertinsje)
(Advertinsje)