Trainer René Hake: "Heel zuur, maar we waren niet nauwkeurig genoeg"

22 maaie 2019 - 23:48

"Of het terecht was? Uiteindelijk wel, want De Graafschap maakt twee goals en wij maken er nul." Dat sei trainer René Hake nei de nederlaach fan Sportklup Cambuur tsjin De Graafschap. Yn de returnwedstriid yn Doetinchem wie de ploech fan trainer Henk de Jong mei 2-0 te sterk foar de Ljouwerters. Dat betsjut dat Cambuur takom seizoen yn de earste difyzje bliuwt.

Trainer René Hake

It ferlies smyt teloarstelling op by Hake, dy't ynkoarten ôfskied nimt fan Cambuur. "Maar er zijn geen verwijten. We hebben kansen gekregen en ook de manier waarop we ze wilden creëren is gelukt. Dan gaat het erom dat we daar het maximale uithalen. Dat hebben we niet gedaan. We waren niet nauwkeurig genoeg."

Emoasjes by spilers

Nei ôfrin fan de wedstriid wiene guon Cambuurspilers emosjoneel. "Dat is wel mooi", neffens Hake. "Dat geeft ook aan dat ze er alles aan gedaan hebben om er iets uit te halen. Het zal ook naar hunzelf zo zijn van: verdorie, we hebben het laten liggen. Dan is het mooi dat die emotie er ook is. Dat moet ook zo zijn en dat moet je ze even laten."

Robbert Schilder

Oanfierder Robbert Schilder fan Cambuur wie nei ôfrin dúdlik. "Balen. We hebben de kansen gehad om te scoren, meerdere keren. Jammer dat dat niet is gelukt. We hebben er wel weer voor gevochten en alles er aan gedaan. Maar het was niet genoeg en het is helaas afgelopen."

Lêste wedstriid

Foar Schilder wie it syn lêste wedstriid foar Cambuur. "Ik vind het jammer en ik was natuurlijk graag gepromoveerd; dat was een geweldige afsluiter geweest. Ik eindig hier op zich met een goed gevoel. Ik heb drie jaar lang ongeveer alle wedstrijden gespeeld. Als je al in de dertig bent, dan is dat gewoon een goede prestatie. Ik heb alles gegeven tot het laatst en sluit dus op zich met een goed gevoel af, maar wat mij betreft had het langer mogen duren."

Trainer Henk de Jong

(Advertinsje)
(Advertinsje)