Mark Diemers: "Ik hoop dat Cambuur uiteindelijk naar de eredivisie gaat"

22 maaie 2019 - 14:42

"Als De Graafschap snel een doelpunt maakt, is Cambuur kansloos." Dat seit Mark Diemers yn de oanrin nei it duel yn de play-offs tusken SC Cambuur en De Graafschap. Diemers makke syn debút yn it betelle fuotbal by de Ljouwerters en spile letter yn syn karriêre ek noch by de Superboeren út Doetinchem.

Diemers wit net goed wat hy fan de wedstriid fan woansdeitejûn ferwachtsje moat: "Als ze snel scoren bij De Graafschap, denk ik dat Cambuur kansloos is. Dan wordt het een nulletje of twee voor De Graafschap. Mocht het lang uitblijven, kan het nog wel eens heel spannend worden."

"Als Cambuur het eerste kwartier, twintig minuten overleeft dan denk ik dat het een heel spannende wedstrijd gaat worden. Daar hoop ik stiekem ook wel een beetje op, want dat is leuk om naar te kijken."

Diemers kin net kieze

Diemers wol, as âld-spiler fan beide klups, net sizze hokker ploech hy graach winnen sjocht: "Voor mij is dat heel lastig, dan doe ik beide clubs tekort. Bij De Graafschap heb ik mijn mooiste tijd als voetballer gehad. Ik heb er twee jaar gespeeld en een belangrijke rol gehad."

"Bij Cambuur ben ik gepromoveerd en dat is eigenlijk mijn cluppie. Ik kom uit Leeuwarden en dat is mijn stadje. Als ik voor Cambuur zou kiezen, zou ik Henk en Sandor tekort doen. Zij zijn heel belangrijk voor me geweest. Dus ik laat het in de midden, laat de beste maar winnen."

Mark Diemers by De Graafschap mei trainer Henk de Jong - Foto: www.orange-pictures.nl

Foar it duel yn de play-offs wol Diemers dus gjin kar meitsje tusken de ploegen, oer de takomst fan de Ljouwerter fuotbalklup is hy wol dúdlik: "Ik hoop dat Cambuur wel weer naar de eredivisie gaat. Dat verdient deze stad en de club Cambuur, helemaal straks met het nieuwe stadion."

(advertinsje)
(advertinsje)