Schmidt: "Opeens gaan we hele rare dingen doen, onverklaarbaar en nonchalant"

16 maaie 2019 - 08:41

It earedifyzjeseizoen is foar SC Hearrenfean einige mei in nederlaach. De Friezen ferlearen op besite by FC Utrecht mei 3-1. Ben Rienstra makke de iennige treffer foar de Fryske ploech.

Trainer Johnny Jansen baalt flink fan it ferlies. Kwa fuotbaljen fûn er it net iens sa'n minne wedstriid. "Het begon wel slordig. Uiteindelijk kwamen we heel goed uit de wedstrijd en hadden we ze ook echt onder druk. Maar eigenlijk na de goal die we maakten, werd het bij ons iets minder. Dan krijgen we een cornerbal tegen, die er gewoon niet in mocht. Dat is gewoon een individuele fout."

Foar Doke Schmidt wie it de lêste wedstriid dy't er spile by SC Hearrenfean. "Voor mij was het niet zo'n leuke wedstrijd. We voetbalden soms aardig. Maar opeens gaan we hele rare dingen doen, onverklaarbaar en nonchalant", fertelt Schmidt.

"Dan krijg je die 1-1 tegen uit de corner, dat is ook zuur. De tweede helft begonnen we ook gewoon slecht. We zijn in balbezit gewoon heel goed, maar we nemen ook risico's. Daardoor staat het soms heel open bij ons en gaat een hele simpele bal erin."

Dochs nimt Schmidt mei grutskens ôfskied fan syn ploech. Hokker ferfolch er syn karriêre jaan sil, wit hy noch net.

Ek Morten Thorsby spile woansdei syn lêste wedstriid foar SC Hearrenfean. "Het is een bijzonder gevoel. Ik ben al vijf jaar bij de ploeg, maar ik ben ook klaar voor de volgende stap. Het voelt goed", fertelt er.

"Tot en met december vind ik dat ik mijn beste voetbal heb gespeeld. De blessure was klote. Het laatste halfjaar zit ik hier niet met een goed gevoel."

Thorsby waard net in soad mear ynsetten. Wêrom't dêrfoar keazen is, wit er net. "Ik heb deze periode geprobeerd om alles te doen als ik de kans kreeg. Ik ben er trots op dat ik m'n best heb gedaan en het goed heb afgesloten voor mezelf."

"Elfde is gewoon te laag. We hebben onze doelstelling niet gehaald, niet in de ranking en niet in het tv-geld", seit foarsitter Cees Roozemond. De klup rint troch har ferlies 800.000 euro oan telefyzjejild mis. "Die acht ton cash hadden we goed kunnen gebruiken. Met minder middelen gaan we de markt op. Het wordt een mooie uitdaging."

(Advertinsje)
(Advertinsje)