Heerenveen speelt alleen nog om financieel resultaat maar traint "spijkerhard"

14 Mei 2019 - 21:33

Sportclub Heerenveen Johnny Jansen heeft zondag na de wedstrijd tegen NAC Breda wel even gebaald. "Ergeren? Nee, dat niet. Maar wel flink gebaald. Het moet wel beter dan dit." Heerenveen won wel van de nummer laatst, maar speelde een slechte wedstrijd. Het seizoen zit er bijna op en de wedstrijd van woensdag tegen Utrecht, de laatste van het seizoen, gaat eigenlijk nergens meer om.

Foto: Martin de Jong

Voor sportclub Heerenveen staat er eigenlijk niets meer op het spel. De play-offs voor Europees voetbal zijn niet meer haalbaar. Heerenveen kan nog wel bijna een miljoen euro verdienen als het één plaat onder FC Groningen eindigt. Jansen: "Als Groningen verliest, Willem II wint fan ADO Den Haag en wij winnen van Groningen, dan halen we dat."

Jansen baalt van wedstrijd tegen NAC

Afgelopen zondag won Heerenveen met 2-1 van NAC Breda, maar het spel was niet goed. "Ergeren vind ik een groot woord, maar ik heb wel gebaald. Het tempo was te laag en als we dan eens de bal naar voren spelen, zijn we veel te slordig. Dan lijkt het al snel alsof we niet willen, maar dat is het probleem niet."

Volgens Jansen wordt er, ondanks dat er niets meer op het spel staat, spijkerhard getraind. "Dat meen ik echt. Je ziet echt dat het er soms vanaf spat. Maar je moet ook niet onderschatten wat het met jongens doet dat ze weg gaan. Er gaan acht jongens weg, waarvan ook veel jongens die hier zijn opgegroeid. Dat doet echt wat met je."

Johnny Jansen

Opstelling: Hahn, Schmidt, Pierie, Hoegh, Woudenberg, Kobayashi, Rienstra, Van Amersfoort, Van Bergen, Lammers en Vlap.

De wedstrijd wordt woensdagavond live uitgezonden op Omrop Fryslân. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Commentator is Roelof de Vries.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Johnny Jansen
(Advertentie)
(Advertentie)