Spiler fan it jier Michel Vlap: "Us Vlappie acht miljoen waard, dat is even wennen"

12 maaie 2019 - 19:28

"Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", wie de reaksje fan Michel Vlap nei't er útroppen waard ta spiler fan it jier by SC Hearrenfean. De supporters hiene it faakst op him stimd en dêrom komt de Snitser yn in rychje mei ûnder oare Petter Hansson, Maarten de Jong, Danijel Pranjic, Afonso Alves, Bas Dost en Denzel Dumfries. "Ik ben supertrots."

It is hurd gong mei Vlap, dy't al sûnt de F-pupillen by SC Hearrenfean spilet. "Dat is gewoon kicken", seit er. "Alle trainers die ik heb gehad, hebben spijkerhard met mij gewerkt. Die hebben ervoor gezorgd dat ik hier nu sta."

Vlap hat wol in idee wêrom't er sa populêr is by de supporters. "Ik probeer alle wedstrijden enthousiasme te brengen en ervoor zorgen dat het publiek wat te zien krijgt. Ik denk dat dat heeft aangeslagen bij het publiek en dat ze daarom op mij gestemd hebben. ik ben gewoon supertrots dat ik voor deze club mag spelen. en dat ik tussen die namen sta, dat doet wel iets met me."

"Ik heb gewoon een fantastisch seizoen achter de rug en ik ben daar supertrots op", seit Vlap. "Mijn familie denk ik ook. M'n moeder heeft vast een traantje laten gaan, nu ik speler van het jaar ben geworden."

Ik geniet er elke dag van om hier te mogen voetballen.

Michel Vlap

Wat de takomst bringt foar de 21-jierrige Vlap, wit er sels ek noch net. "Ik wil het maximale uit mezelf halen. Ik weet nog niet waar het eindigt, maar ik geniet er elke dag van om hier te mogen voetballen. Natuurlijk zijn er gesprekken en is er nu een vraagprijs. Maar verder weet ik het ook niet. Ik houd me er ook niet mee bezig. Ik vind het wel interessant, want er komt wel eens iets voorbij. Maar ik probeer dat gewoon na het seizoen te doen."

Dy fraachpriis dêr't Vlap it oer hat, is acht miljoen euro. "Het is zo snel gegaan. Ik vind het wel bizar dat er nu zo'n vraagprijs op m'n hoofd hangt: 'ús Vlappie' die acht miljoen waard is, dat is even wennen", laket er.

(Advertinsje)
(Advertinsje)