Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over incident slachthuis Drachten

30 apr 2019 - 22:17

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over het incident tussen een eigenaar van een slachthuis in Drachten en een keuringsdokter van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De keuringsdokter werd afgelopen vrijdag door de eigenaar van het slachthuis neergeslagen. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar hoofd.

Foto: ANP

Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren wil van minister Grapperhaus van Justitie en Schouten van Landbouw weten wat zij van de intimidatie vinden. De NVWA heeft aangegeven dat er een gesprek moet komen tussen het bedrijf uit Drachten en de NVWA, voordat het slachthuis weer in gebruik mag worden genomen.

Ouwehand wil weten wat er moet gebeuren voordat de ministers een slachthuis definitief sluiten. De PvdD vraagt ook of het bij de ministers bekend is dat sommige inspecteurs ook wel kogelbrieven ontvangen en soms met hun hele gezin moeten onderduiken.

Drieduizend euro boete

Het Drachtster slachthuis kwam al eerder negatief in het nieuws. De eigenaar heeft in de zomer van 2018 een boete van drieduizend euro gekregen, omdat er zieke en kreupele koeien werden aangevoerd. Dat was eerder ook al eens gebeurd.

(advertinsje)
(advertinsje)