Stijn Schaars: "Je doet jezelf gewoon tekort"

24 apr 2019 - 11:19

Sportklup Hearrenfean slagge der tiisdeitejûn net yn om te winnen fan VVV Venlo. It team fan trainer Johnny Jansen kaam thús twa kear foar, mar VVV kaam earst werom nei 1-1 en flak foar de ein skoarden se de 2 gelyk.

"Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden. De tweede helft werd het wat minder en zie je het omslaan. Daarna gooit de trainer het weer om. Hij bracht Morten (Thorsby red.) en mij erin om er weer energie in te krijgen. Dat lukte, we kregen de boel weer aan de gang en maakten een goede goal", fertelt middenfjilder Stijn Schaars.

"Het is duidelijk dat als je zo makkelijk je goals weggeeft, het lastig wordt om punten te halen. Als er één ploeg had moeten winnen vanavond... Je doet jezelf gewoon tekort", ferfolget Schaars.

"Als je ziet hoeveel goede kansen je creëert en hoe weinig je daaruit scoort... Dat is natuurlijk ook een factor waardoor de verdediging altijd onder druk staat."

Trainer Johnny Jansen baalt ek behoarlik fan it lykspul. Mar hoe koe it dochs dat de wedstriid sa einige? De winst like yn earste ynstânsje al binnen te wêzen foar de Feansters. "We maakten een geweldige goal. Uiteindelijk moet je het spel op slot gooien. Uiteindelijk gaat er een hele hoop fout, waardoor we die 2-2 tegen krijgen", fertelt er.

Hearrenfean slagge der dus net yn om it spul op slot te smiten. "Er zijn meerdere momenten die we lieten liggen. Daar mis je net wat precisie, of zeg maar wat het is."

"Meer tempo in de bal"

Jansen tinkt dat syn plan foar de wedstriid wol goed útpakt hat. "Ik had wel in de eerste helft iets meer tempo in de bal gewild. Als je naar de goal kijkt die Michel (Vlap red.) maakte, dat zijn de momenten waar we het van moeten hebben."

Yn de twadde helte like de wedstriid te kanteljen. "Het spel golfde heen en weer en we waren zelf eigenlijk heel slordig aan de bal. Dat zorgt ervoor dat de tegenstander weer in de wedstrijd komt. In die fase waren we gewoon te slordig."

Middenfjilder Michel Vlap wie de held fan de jûn. Hy slagge deryn om twa kear te skoaren. "Dat is weer even een tijdje geleden, maar wel lekker om twee te maken. Het is lekker dat ze erin gaan, maar je staat wel weer met maar één punt", fertelt er.

"In de 88ste minuut was er niks aan de hand. Maar één lange bal en we staan weer helemaal krom. Fouten worden gemaakt, maar het is wel te makkelijk vind ik."

(Advertinsje)
(Advertinsje)