SC Cambuur wint fan FC Den Bosch: "Moeizaam, maar wel verdiend"

23 apr 2019 - 07:11

Yn de striid om de play-offs foar promoasje nei de earedifyzje die SC Cambuur peaskemoandei yn eigen hûs goede saken troch fan FC Den Bosch te winnen (2-0). Trainer René Hake en kluptopskoarder Kevin van Kippersluis wiene nei ôfrin fan de wedstriid bliid mei de trije punten. Harren reaksjes.

"Moeizaam, maar wel verdiend", konkludearre Hake. "Wij waren de bovenliggende partij. Niet dat Den Bosch weggespeeld hebben, maar wel dat wij de ploeg waren met het meeste initiatief en ook de meeste drang hadden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ondanks dat het moeizaam was door het stroeve veld. Ballen die je normaal gesproken op een nat veld wel tussendoor kunt spelen, worden onderschept. Daardoor kom je niet in het goede spel."

Mei harren spul ferraste FC Den Bosch Hake. "Ze deden het iets anders dan we vooraf gedacht hadden. Ze zetten ons middenveld helemaal vast: man op man. Dat betekende dat we moeilijkheden hadden om daar aan de bal te komen. Dan moet het via de zijkanten of met ballen achter de verdediging. Die kwamen vaak net niet aan."

Penaltydiskusje

De skoare hie grutter útpakke kinnen, wannear't Robin Maulun syn penalty net mist hie. Foarôfgeand oan de misser ûntstie diskusje tusken de Frânsman en Van Kippersluis oer wa't de strafskop nimme mocht. "Dat kunnen we onszelf aanrekenen als staf dat we dat niet duidelijk hebben gezegd", seit Hake. "Dat lijkt nergens op. Ze moeten dat zelf professioneel oplossen. Dat had voorkomen kunnen worden. In eerste instantie moet ik dan maar het boetekleed aantrekken."

SC Cambuur bliuwt mei oerwinning op Den Bosch yn de race foar play-offs

Krekt as syn trainer wie ek Van Kippersluis bliid mei de winst. "Deze punten zijn belangrijk. Het was lastig vanwege het weer, het veld en de tegenstander. We waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trek je het met 2-0 over de streep. Daar ben ik zeer blij mee."

Yn hoefier spilen de waarsomstannichheden op it hjitte keunstgersfjild in rol? "Ja, dat maakte het moeilijk. Je merkt het ook fysiek. Aan je lichaam, aan je voeten die bijna van het veld branden. Dat is nou eenmaal zo op zo'n veld."

Skorsing

Van Kippersluis krige tsjin FC Den Bosch syn fiifde giele kaart fan it seizoen, wêrtroch't de oanfaller automatysk skorst is foar de folgjende wedstriid. "Ja, ik was er ook doodziek van. Ik ben er vrijdag (thuis tegen MVV Maastricht, red.) niet bij, nee. Dat is klote, maar ik voorkwam er wel een counter mee."

SC Cambuur - Den Bosch .... (titel oanpasse...)

(Advertinsje)
(Advertinsje)