SC Hearrenfean spile "emotieloze wedstrijd" tsjin Feyenoord

05 apr 2019 - 08:14

It duel tusken SC Hearrenfean en Feyenoord wie in "emotieloze wedstrijd". Dat sei trainer Jan Olde Riekerink tongersdeitejûn nei ôfrin fan de wedstriid. De Friezen giene mei 3-0 ûnderút yn de Kuip yn Rotterdam.

SC Hearrenfean trainer Jan Olde Riekerink

De hiele wedstriid wie it ienrjochtingsferkear nei it doel fan Hearrenfean. En it hie noch folle slimmer wêze kinnen foar Hearrenfean, want mei help fan de VAR waarden noch twa Feyenoord-goals ôfkard.

Trainer Olde Riekerink wit wol wêr't it ferlies fan syn ploech oan te witen is. "We zijn niet één keer met passie gekomen. Iets wat we dit seizoen ook als kracht hebben laten zien. Als je de grote gemene deler wilt hebben: we verloren veel te gemakkelijk de bal elke keer. "

Foto: www.orangepictures.nl

"Bij ons begint het met dat wij heel goed kunnen zijn in balbezit", sei Olde Riekerink. "En op het moment dat wij zo makkelijk de bal verliezen en elke keer in tegenaanvallen komen, waardoor je ook wat ongeorganiseerder staat, dan speel je eigenlijk zo'n kansloze wedstrijd."

Snein spilet SC Hearrenfean út tsjin FC Emmen. "Als we met dezelfde emotieloze houding de wedstrijd beginnen, dan krijgen we het in Emmen ook ontzettend moeilijk."

SC Hearrenfean Stijn Schaars

Spiler Stijn Schaars is it iens mei de miening fan syn trainer. "We hadden een bepaald plan, maar als je zo in balbezit speelt. We konden nog niet drie, vier keer normaal naar elkaar overspelen, iedereen die foute keuzes maakte, geen rust. Ja, dan kom je alleen maar in de omschakeling terecht en dan maak je Feyenoord onnodig sterk, want zo groot zijn ze niet op dit moment. Je hebt ze sterk gemaakt."

Schaars fynt it in miste kâns. "Dan speel je in De Kuip, zo'n fantastisch podium, en dan speel je als ploeg zo matig met zo weinig zelfvertrouwen en bravoure. En dat lef wat je dan wel nodig hebt om hier van Feyenoord te winnen, was niet aanwezig en dat is zonde."

(Advertinsje)
(Advertinsje)