SC Cambuur hellet út by Jong Ajax: "Ongeveer de perfecte wedstrijd"

02 apr 2019 - 06:59

SC Cambuur behelle moandeitejûn in klinkende oerwinning op Jong Ajax. Op sportkompleks De Toekomst wiene de Ljouwerters fierstente sterk foar de Amsterdammers (0-6) en dus wiene trainer René Hake, oanfierder Robbert Schilder en spits Nigel Robertha nei ôfrin tefreden.

René Hake

"Als je kijkt naar de effectiviteit en de momenten die we krijgen, dan hoop je daar op voorhand op", sei Hake yn de katakomben. "Daarin zijn we heel goed geweest vandaag. Dan hoef je niet per se in de armen te knijpen, maar dan kun je ook zeggen van: we halen gewoon een heel goed rendement."

Hake seach in soad positive dingen. "We hebben weinig schoten op goal tegen gehad, misschien wel niet één. Daarnaast zijn we zelf heel effectief geweest en hadden we een plan dat heel goed werkte. Dus ja, in dat opzicht hebben we veel goed gedaan."

"Het is heel mooi, maar tegelijkertijd is het ook maar één wedstrijd. Je moet er wel van genieten, maar uiteindelijk gaat het om het totaal en dat zijn volgens mij 38 wedstrijden. Dit duel is daar een onderdeel van. Op dit moment is het heel belangrijk en een goede zege, ook voor het doelsaldo en het vertrouwen."

Robbert Schilder

Ek Schilder wie goed te sprekken oer de wedstriid. "Het is gewoon precies gegaan zoals je vooraf had gehoopt. Eigenlijk nog mooier dan dat. We hadden een bepaald plan en dat heeft perfect gewerkt. We zijn effectief geweest en daarbij zat er een heel goede energie in het team. Ook in de coaching naar elkaar, elkaar scherp houden. Daarnaast hebben we weinig weggegeven. Je kunt bijna wel zeggen: ongeveer de perfecte wedstrijd."

Schilder waard foarhinne troch Hake altyd opsteld as sintrale ferdigener, mar tsjin de Amsterdammers stie de oanfierder op it middenfjild. "Dat was heel erg lang geleden. Het was wel even wennen en vooral conditioneel. Daar wordt een heel andere conditie gevraagd. Aan de bal ging het verder wel goed. Dat is daar stond had met blessures te maken en we hadden een bepaald strijdplan met een ander systeem. We konden het prima oplossen zo."

Nigel Robertha

Ta beslút spits Robertha. Wat fûn hy fan de wedstriid? "Ik heb er eigenlijk niet veel woorden voor. Fantastisch. Dit heb ik niet eerder meegemaakt. Een fantastische avond voor mij persoonlijk en voor het team. Heel mooi. Ik denk dat we de taken gewoon goed hebben uitgevoerd. We hebben alles gedaan wat we vooraf hebben afgesproken. Offensief hebben we ook alles afgestraft."

Robertha makke tsjin Jong Ajax syn fiifde en sechde goal fan it seizoen. "Het is altijd lekker voor een spits om doelpunten te maken. Het is een lastige periode voor mij geweest. Ik ben heel veel met mezelf bezig geweest op mentaal gebied. Ik heb het pad nu een beetje teruggevonden. Mooi dat ik vandaag twee doelpunten mee kon pikken."

Trefwurden: 
SC Cambuur fuotbal Jong Ajax
(Advertinsje)
(Advertinsje)