Riedsfragen oer fertutearze Buma State yn Ljouwert

25 mrt 2019 - 06:21

Der binne hieltyd mear lûden om no einliks de fertutearze pleats Buma State yn Ljouwert op te knappen. It gebou dat krekt njonken it nagelnije Van der Valkhotel stiet, is ferfallen. Mar de pleats is wol in gemeentlik monumint.

Foto: Erfgoedvereniging Heemschut

Erfgoedferiening Heemschut late ôfrûne sneon de needklok oer de Buma Sate en dêr slút de polityk him no by oan. Femke Molenaar, gemeenteriedslid yn Leeuwarden foar de fraksje PALGrienLinks, makket har hurd foar aksje op koarte termyn. "Het pand is net als de grond eigendom van Van der Valk", fertelt se. "Er is wel degelijk een verplichting in het contract opgenomen om het pand te onderhouden. Toen de grond verkocht werd, is daar een bepaling in opgenomen dat Van der Valk het pand zou renoveren. We weten alleen niet of daar een tijdspad aan verbonden is. Maar duidelijk is wel dat hier iets aan gedaan moet worden. We vragen de wethouder of er mogelijkheden zijn om het tijdspad te verkorten."

Tiid foar aksje

Op de fraach hoe slim de situaasje is, fynt Molenaar it dreech om in antwurd te jaan. "Ik ben niet gespecialiseerd in architectuur. Maar iedereen die daar langsrijdt, ziet dat het in een heel slechte staat is. Het steekt ook echt af tegen het nagelnieuwe Van der Valkhotel. Het ziet er uit als een rotte kies en daar moet echt wat mee gebeuren. We kunnen wel allerlei onderzoeken doen, maar er is haast geboden. Iedere dag dat er niets gebeurt, gaat het pand achteruit."

Femke Molenaar fan PALGrienLinks

(Advertinsje)
(Advertinsje)