Sam Hendriks: "Dankzij de steun van de supporters hebben we het toch nog over de streep getrokken"

23 mrt 2019 - 08:20

It giet goed mei SC Cambuur. De Ljouwerters wûnen freed foar de tredde kear op rige. Ut by FC Volendam waard it 1-0. It wie beslist gjin heechsteande wedstriid. Kânsen wiene der dan ek net in soad. In strafskop joech tsien minuten foar de ein de trochslach. De penalty fan Sam Hendriks waard pakt troch de keeper, mar de spits skeat de rebound wol binnen. Ferslachjouwer Andor Faber trof de matchwinner nei ôfrin.

Reaksjeartikel- Cambuur Sam Hendriks

De supporters wiene manmachtich oanwêzich en nei ôfrin fan it spul waard de oerwinning dan ek goed fierd. "Het was een moeizame overwinning, maar dankzij hun steun hebben we het toch nog over de streep getrokken", fertelt oanfaller Sam Hendriks.

Yn it 'sleutelmomint' fan de wedstriid lei de bal op de stip en Hendriks stie der frij tichtby. Neffens him wie it in pingel. "Het was eigenlijk een dramatische penalty, maar het geluk zat aan onze en mijn zijde."

Fertsjinne

Mar wie it in wedstriid dy't in winner fertsjinne? "Als er een team is dat verdient om te winnen, denk ik dat wij wel iets meer recht hadden op een overwinning. Maar 0-0 was ook een goede afspiegeling van de wedstrijd geweest."

Der wiene net in soad kânsen en Cambuur like opfallend ûnmachtich tsjin Volendam. "We wisten wel dat zij opportunistisch gingen spelen. Ik denk dat we teveel de tweede bal niet wonnen, waardoor we weinig grip kregen en daardoor wat weinig creëerden. Maar ik denk dat we ook niet heel veel hebben weggegeven. Dus dat je 'm dan zo uiteindelijk wint, is mooi."

Reaksjeartikel- Cambuur Robbert Schilder

Ferdigener Robbert Schilder moat him trochgeans ferantwurdzje foar it ferlies fan syn klup, mar dit kear mei er goed nijs bringe. "Het is wel een keer leuk om lachend op tv te komen. Normaal als we winnen, dan mag de spits of iemand anders uitleggen waarom we hebben gewonnen, en als we verliezen mag ik het vertellen", fertelt Schilder laitsjend.

"Ik wou zeggen dat we heel goed hebben gespeeld, maar dat was het niet. Het was een lastige wedstrijd. Volendam die heel opportunistisch speelde... Daar hadden we ons wel op ingesteld", fertelt Schilder. "Maar die ballen gaan continu lang, omdat zij direct vastzetten en zelf ook de lange bal snel spelen. Dus het werd een wedstrijd om de tweede bal in het middenveld en daar gingen we niet altijd heel goed mee om."

Opportunistysk

"Ik vind wel dat wij makkelijker voetbalden dan Volendam. Ik denk dat wij wel een paar keer vanuit goed voetbal een kans creëerden en de kansen die zij kregen, waren voornamelijk vanuit opportunistische ballen. Ik vond ons iets makkelijker voetballen, maar het was geen geweldige wedstrijd."

Ek Schilder sjocht de ploech by dizze wedstriid net as de oertsjûgjende winner. Mar krekt as Hendriks fynt er dat Cambuur dan dochs wat mear rjocht hie op de oerwinning. "Dat beetje vertrouwen helpt natuurlijk wel. Het heeft ook met geluk te maken."

Reaksjeartikel- Cambuur Rene Hake

Neffens Hake fertsjinne Cambuur de oerwinning wol. "Ik denk dat we wel veel mogelijkheden hadden om er veel uit te halen. Met andere woorden: we hebben redelijk gevoetbald tot aan de 20, 25 meter voor de goal en daar vond ik ons niet altijd even gelukkig in de keuzes die we maakten. Daar hadden we meer uit kunnen en moeten halen", fertelt de trainer.

Cambuur wie dus goed tarist op it opportunistyske spul fan Volendam. "Volendam staat ook op het punt van alles of niks. Daar waren we vrij goed op ingesteld, vind ik."

Kantelpunt

Meastentiids ferlieze de Ljouwerters dit soart wedstriden, mar no winne se dy. "Dat is de laatste weken terug te zien in ons spel. Dat je die wedstrijd over de streep weet te trekken, geeft heel veel vertrouwen." Of dat it gefolch is fan de ôfrûne wedstriden dy Cambuur wûn, kin Hake net sizze. Wêr it kantelpunt krekt leit, kin hy de finger net achter krije.

"Je hebt ook wedstrijden gehad die je niet hebt gewonnen en daar moet je van leren. Als je er helemaal niks van leert, dan zou het keer op keer weer gebeuren. We zijn er veel bewuster van dat het anders moet", seit Hake.

Cambuur stiet troch de oerwinning op it achtste plak yn de earste difyzje.

(Advertinsje)
(Advertinsje)