LDODK na winst in Amsterdam zeker van derde plaats

17 mrt 2019 - 17:36

De korfballers van LDODK hebben zondag met 23-16 gewonnen op bezoek bij Blauw-Wit. Door de overwinning weten de Gorredijksters dat ze de competitie afsluiten op de derde plaats. Er is nog een wedstrijd te spelen, voordat de top vier in de play-offs strijdt om de landstitel.

Femke Faber (archief) - Foto: www.orange-pictures.nl

Tot 5-5 ging het gelijkop in de Blauw-Withal in Amsterdam. Daarna nam LDODK afstand door treffers van Marjolijn Kroon, Erwin Zwart en Julian Frieswijk: 5-8. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Erwin Zwart werd topscorer aan de kant van LDODK met vijf treffers, Julian Frieswijk en Femke Faber waren elk goed voor vier goals.

Voor tegenstander Blauw-Wit stond de wedstrijd van zondag in het teken van het afscheid van Marc Broere. Hij is topscorer aller tijden in de Korfbal League met 1561 treffers in 257 wedstrijden. Na achttien seizoenen speelde hij zondag zijn laatste thuiswedstrijd.

LDODK al wis fan play-offs

LDODK wist al dat de derde plaats het hoogst haalbare was. Bij verlies was de ploeg van Henk-Jan Mulder op z'n laagst vierde geworden. Vorige week was LDODK al zeker van de play-offs.

In de halve finale om de landstitel speelt LDODK tegen de nummer twee. Dat is nu nog PKC. Het kan ook TOP nog worden, maar dan moet die ploeg volgende week verliezen.

LDODK speelt in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna. Die ploeg staat nu vierde, maar is nog niet zeker van de play-offs.

Stand na 17 van de 18 wedstrijden

1. TOP 29
2. PKC 28
3. LDODK 25
4. Fortuna 22
5. KZ 21
Trefwoorden: 
korfbal LDODK Blauw-Wit
(advertinsje)
(advertinsje)