René Hake: "Met vertrouwen naar de volgende wedstrijden"

15 mrt 2019 - 23:37

"Dit doet ons goed, dit betekent dat je wel weer vertrouwen krijgt en weer met vertrouwen naar de volgende wedstrijden gaat." Mei dy wurden besleat trainer René Hake fan Sportklup Cambuur in positive freedtejûn foar syn ploech. Cambuur wûn foar it earst sûnt novimber 2018 wer ris thús; it waard 3-1 tsjin Jong PSV.

Cambuur wint foar it earst sûnt novimber wer ris yn eigen hûs

"Veel gedeelten van de wedstrijd heb ik zeker genoten van de ploeg", sei trainer René Hake, dy't oan de ein fan dit seizoen ôfskied nimt fan Cambuur. "Heel goed is overdreven, maar ik vond dat wij de goede intentie hadden om PSV onder druk te zetten en dat we dat ook agressief deden."

Trainer René Hake

"Paar keer dichtbij"

Cambuur hat de ôfrûne wedstriden faak in foarsprong fuortjûn. "We zijn er al een paar keer dichtbij geweest, maar dan hebben we het niet over de streep getrokken. Dan is het lekker dat je toch een keer wint, en ook overtuigend."

Nei de 2-0 rêststân hong Cambuur net efteroer. "In de rust hebben we erop gehamerd dat we vooruit blijven gaan en op zoek gaan naar de 3-0. Dat hebben we gedaan, dan kan de uitslag nog hoger uitvallen. Die tegengoal was jammer", neffens Hake.

Kevin van Kippersluis en Sam Hendriks

Doelpuntemakker Kevin van Kippersluis wie tefreden oer de wedstriid. "We hadden een plan besproken, ik denk dat dat aardig uitgepakt is. Ik denk dat we 90 minuten lang in de wedstrijd geweest zijn, waar we vaak nog wel eens een wedstrijd met twee kanten hebben gehad."

Ek man of the match Sam Hendriks wie bliid mei it spul. "Ik vond dat we vanaf de eerste minuut goed speelden en de druk erop hielden. We dwongen meteen veel af en we creëerden kansen. Dat was goed vandaag." De spits skoarde sels twa kear, in tredde goal waard ôfkard. "Maar twee goals en drie punten zijn ook lekker."

"Beide benen op de grond"

Cambuur docht it mei seis punten út twa wedstriiden efkes hiel goed. "Richting de play-offs staan we er ook weer goed voor", seit Van Kippersluis. "Maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan."

Trefwurden: 
SC Cambuur fuotbal Jong PSV
(Advertinsje)
(Advertinsje)