Blide Xavier Mous: "Ik denk dat dit een van m'n betere wedstrijden is in m'n carrière"

08 mrt 2019 - 23:30

SC Cambuur hat foar it earst sûnt 18 jannewaris wer ris wûn. Yn it Mandemakers Stadion yn Waalwijk waard mei 2-0 wûn fan RKC. Keeper Xavier Mous wie ûnmisber troch ferskate rêdingen. Robin Maulun en Sam Hendriks skoarden foar Cambuur.

Reaksjeartikel Cambuur Mous

Xavier Mous wie de man fan de wedstriid. "Ik denk dat we als team vandaag niet de beste wedstrijd hebben gespeeld. Maar ik ben blij dat ik veel ballen heb kunnen pakken, de nul heb kunnen houden en dat we met 2-0 van het veld af konden stappen", fertelt er. "Ik denk dat dit een van m'n betere wedstrijden is in m'n carrière."

Yn it earste kertier like der eins neat oan 'e hân te wêzen. Mar stadichoan joech Cambuur it spul wat út hannen. "Ik denk dat we na die goal een beetje andere dingen gingen doen dan we hadden afgesproken en dan zie je meteen dat ze gevaarlijk worden. Ik denk dat we veel afspraken niet nakwamen, maar op het moment dat we dat wel deden, zag je meteen dat we de overhand kregen. Volgende wedstrijd kan dat natuurlijk niet weer zo zijn."

Trainer René Hake

Troch de winst koe trainer René Hake einliks ek ris laitsje. "Ja, we waren daar natuurlijk al een poos naar op zoek. Vandaag hebben we het gelukkig over de streep kunnen trekken."

Sam Hendriks fan Cambuur

Sam Hendriks skoarde syn earste doelpunt foar SC Cambuur en dêrtroch foel der in lêst fan syn skouders. "Eindelijk! Het is wel een opluchting, zeg ik eerlijk. Het knaagt toch aan je. Kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dat is als spit natuurlijk altijd zo. Het is lekker dat de kop er nu af is en nu op naar meer."

(Advertinsje)
(Advertinsje)