Olde Riekerink: "In de eerste helft aan klantenbinding gedaan"

03 mrt 2019 - 19:10

Sportklup Hearrenfean spile snein yn tsjin Willem II in wedstriid mei twa gesichten. "We hebben een hartstikke goede eerste helft gespeeld en een waardeloze tweede", sei trainer Jan Olde Riekerink. Uteinlik wûn Hearrenfean mei 4-2. "In de eerste helft hebben we aan klantenbinding gedaan."

Jan Olde Riekerink

Nei't Hearrenfean by it skoft mei 3-0 foar stie, wie it saak om de wedstriidspanning te hâlden, seit Olde Riekerink. "Eigenlijk begint het met het opbouwen van achteruit: is dezelfde dynamiek er, is iedereen bezig met vrijlopen?" Dat wie dus net it gefal. Willem II kaam al gau werom ta 3-2. "Ik hoop dat we het na zo'n 3-0 doortrekken, het publiek vermaken, dat de jongens laten zien wat ze kunnen. Dat deden we niet, heel teleurstellend."

Ferfelende neismaak

Dêrom bliuwt der in wat ferfelende neismaak oer by de trainer. "Ik ben hartstikke blij met de drie punten en met hoe we gespeeld hebben, maar ik vind het ontzettend jammer voor het publiek en voor onszelf dat we de eerste helft niet hebben doorgetrokken."

Ien fan de spilers dy't hast alle wiken sjen lit hoe goed oft er is, is Michel Vlap. Ek tsjin Willem II makke er in goal en joech er in assist. "Hij is heel waardevol voor Heerenveen", seit Olde Riekerink. "Daar geniet ik heel erg van."

'Belabberde' twadde helte

In oar noch hieltyd jong talint by de Friezen is ferdigener Kik Pierie. Hy wol dat de klam nei de wedstriid op it positive leit. "Uiteindelijk winnen we met 4-2 en staan we in het linkerrijtje", seit er. "Als je aan het eind van het seizoen de play-offs haalt, heeft niemand het meer over de wedstrijd tegen Willem II. Dan speel je gewoon om Europees voetbal. Dat die tweede helft belabberd is, zien we allemaal. Maar we moeten daar niet te lang in blijven hangen."

Kik Pierie

Pierie hat wol in ferklearring foar it grutte ferskil tusken de twa helten. "Het zit gewoon tussen de oren. Je denkt: 3-0 op zak, dit spelen we wel uit. Maar vervolgens scoren zij de 3-1 en de 3-2 en krijgen we nog een heel lastige wedstrijd. Als het aan de kwaliteit lag, hadden we nooit zo'n eerste helft kunnen spelen. Het is gemakzucht. De passie en beleving die we de eerste helft wel brachten, brachten we de tweede helft niet. Daar ben ik zelf natuurlijk ook onderdeel van, dat hebben we niet goed gedaan."

Willem II hie in swiere wedstriid yn de fuotten. De Tilburgers spilen tongersdei yn de heale finale fan de beker tsjin AZ en dy wedstriid rûn út op ferlinging en strafskoppen. "We wisten natuurlijk dat Willem II het zwaar had gehad", seit Pierie. "Dat kon je zien: we konden er heel gemakkelijk tussendoor, tussen de linies spelen, vaak een derde man vinden. Dan lopen we op hun achterhoede af en daar waren de beslissingen vaak ook goed, dus dat hebben we goed gedaan."

Vlap Lammers

(Advertinsje)
(Advertinsje)