In aanloop naar Statenverkiezingen: lijsttrekkers presenteren mee bij Omrop Fryslân op de radio

03 mrt 2019 - 14:00

Als opmaat naar de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 20 maart heeft Omrop Fryslân veel aandacht voor de verkiezingscampagne. In het radionieuwsprogramma 'No yn Fryslân' tussen 12.00 en 13.00 uur schuift elke dag de lijsttrekker van een van de partijen aan. Die lijsttrekker is het hele uur te gast.

Foto: Omrop Fryslân

De lijsttrekker vertelt over zichzelf, over wat de reden was om de politiek in te gaan, Hij of zij praat mee over het nieuws van die dag, wordt diskjockey als hij of zij een eigen favoriete plaat aankondigt en praat ook mee in het overzicht van het nieuws op de social media.

Mens achter de lijsttrekker

De mens achter de lijsttrekker staat centraal, het partijpolitieke verkiezingsprogramma komt in 'No yn Fryslân' even op het tweede plan.

Romke de Jong

Als eerste bijt Romke de Jong van D66 maandag de spits af.

Foto: Omrop Fryslân

In totaal doen zestien partijen mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten in Fryslân. Van veertien van hen komt de lijsttrekker neer in No yn Fryslân. De partijen DENK en Forum voor Democratie hebben ervan afgezien om te komen.

Wat doet Omrop Fryslân nog meer?

Stage: 4-8 maart
Van 4 tot en met 8 maart loopt verslaggever Lennie Bronsveld stage bij de provincie in verschillende functies. Ze gaat uitzoeken wat een Statenlid doet en wat hoort eigenlijk bij het takenpakket van een gedeputeerde?

Waterschapsdebat: 17 maart
In het radioprogramma 'Buro de Vries is' op zondag 17 maart om 12.00 uur een waterschapsdebat te horen. De lijsttrekkers van de verschillende partijen debatteren over actuele waterschapsonderwerpen om zo de kiezers naar hun kant te trekken.

Lijsttrekkersdebat: 19 maart
Eén dag voor de verkiezingen wordt op 19 maart om 19.00 uur in het provinciehuis een lijsttrekkersdebat gehouden. In dat debat discussiëren de lijsttrekkers over actuele en Friese thema's.

Uitslagenavond: 20 maart
Op de verkiezingsdag zelf, woensdag 20 maart, staan de verkiezingen de hele dag centraal bij Omrop Fryslân. Met de opkomstcijfers, de stemming bij de bureaus en 's avonds een verkiezingsuitzending met de laatste uitslagen. Vanaf 20.00 uur kijkt Omrop Fryslân op de radio met gasten terug op de afgelopen bestuursperiode en brengt zo gauw mogelijk de laatste uitslagen, de reacties daarop en uiteraard de duiding. Vanaf 22.00 uur is dat ook te volgen op televisie.

Napraten: 21 maart
De volgende dag zijn op de radio in it programma 'Fryslân fan 'e moarn' de reacties op de uitslag te horen. Ook is Omrop Fryslân live bij het ontbijt van het Wetterskip, waar de uitslag van hun verkiezingen wordt bekendgemaakt.

Ook op televisie, in Fryslân Hjoed, wordt op 21 maart nagepraat over de verkiezingen.

Alles over de verkiezingen is te vinden op: Omropfryslan.nl/ferkiezingen.

(advertinsje)
(advertinsje)