Kraantje Pappie op Bevrijdingsfestival Leeuwarden

26 feb 2019 - 12:28

Kraantje Pappie is op 5 mei de hoofdact op het Bevrijdingfestival Leeuwarden. De Groninger rapper is door het Nationaal Comité Nasjonaal Komitee benoemd tot landelijk Ambassadeur van de Vrijheid, samen met zangeres Maan en DJ Sam Feldt.

Foto: ANP

Kraantje Pappie zal op vijf locaties in Nederland optreden. Naast Leeuwarden is hij ook te zien op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Almere Amsterdam en Utrecht. De 32-jarige rapper, wiens echte naam Alex van der Zouwen is, vindt het een grote eer dat hij gekozen is tot ambassadeur. "Ik zou in deze functie weleens goed met mijn neus op de feiten willen worden gedrukt, de realiteit zien van wat vluchtelingen of oorlogsslachtoffers meemaken. Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven."

Het bevrijdingsfestival op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden begint 5 mei om 13.00 en duurt tot 23.00. Kraantje Pappie zal met een helikopter van locatie naar locatie reizen. Het is nog niet bekend hoe laat de artiest in Leeuwarden is.

(advertinsje)
(advertinsje)