Sam Hendriks nei thúsferlies tsjin Dordrecht: "We zijn te slap"

22 feb 2019 - 23:28

Cambuur-spits Sam Hendriks baalt yn alle opsichten fan de wedstriid tsjin Dordrecht (1-3). De Ljouwerters hiene in goeie start fan de wedstriid, mar joegen it yn de twadde helte fuort troch trije goals tsjin te krijen. "Ongelofelijk dat we het de tweede helft zo weggeven."

Sam Hendriks

De spits wie ek net tefreden oer de ynstelling fan de spilers fan Cambuur: "We zijn te slap. Ook al loopt het voetballend niet, dan moeten we hem over de streep trekken en meedogenloos zijn. Dat zijn we niet."

It beslút fan de skiedsrjochter om de bal op de stip te lizzen en de wedstriid tydlik stil te lizzen koe net op sympaty rekkenje fan Hendriks: "In mijn opzicht was het geen strafschop. Ik vond het overdreven van de scheids dat hij hem stillegde. In elk stadion wordt wel eens wat gegooid. Beetje kinderachtig."

"Het is al weken moeizaam", sei trainer René Hake. "Je komt nog wel goed uit de startblokken met een 1-0 voorsprong, maar we hadden niet genoeg rust aan de bal. Er lagen ruimtes, maar konden we niet benutten."

Hake fynt dat syn ploech troch de 'ûndergrins' gong yn de twadde helte. "Die fase waarin we de 1-1 tegen kregen. Er was wel drie keer een fiftyfifty-situatie met een bal die er tussenin valt. Als een jongen van 17 dan zo vier man van ons voorbij kan lopen, dan kunnen we dat alleen maar onszelf aanrekenen."

René Hake

De trainer rekkenet it himsels ek oan. "Je zag gebeuren dat de wedstrijd uit onze handen glipt. We konden niet meer genoeg druk op de bal krijgen. Dat betekent niet dat je de wedstrijd hoeft te verliezen. Maar als je te veel uit positie gaat lopen, roep je het over jezelf af. Dat heb ik ook niet vanaf de kant kunnen corrigeren."

Dat de wedstriid stillein waard, komt neffens Hake úteinlik troch it spul fan syn ploech. "Het gedrag is niet te prijzen en moeten we afkeuren. Maar die situatie ontstaat doordat wij niet goed spelen. Dat rechtvaardigt niet het gedrag van de supporters, maar je staat dan met een heel raar gevoel aan de zijkant omdat je er geen grip op hebt."

Slechter dan dit kan niet, dat is een voordeel.

Cambuur-trainer René Hake

Cambuur hat no fiif kear op rige net wûn en de lêste thúsoerwinning datearret sels fan begjin novimber. Hoe komme de Ljouwerters der wer boppe-op? Hake wit it ek even net. "Praatsessies hebben we al gehad. Elke dag met elkaar zitten en het benoemen heeft in mijn beleving ook geen zin", seit er. "Slechter dan dit kan niet, dat is een voordeel. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen om dit om te draaien. Er zijn heel veel dingen waarover ik moet nadenken. Dat maakt het er niet gemakkelijker op."

(Advertinsje)
(Advertinsje)