SC Hearrenfean moat "met bruine broek van het veld" tsjin Fortuna Sittard

21 feb 2019 - 17:26

Nei it lykspul tsjin PSV (2-2) ôfrûne sneon, is der by SC Hearrenfean in bytsje optimisme te bespeuren. Der waard bytiden hiel aardich fuotballe, en - ek net alhiel ûnbelangryk - der waard striid levere. Trainer Jan Olde Riekerink en kluptopscorer Michel Vlap sjogge dan ek út nei de folgjende konfrontaasje; Hearrenfean reizget sneon ôf nei Limboarch foar de wedstriid tsjin Fortuna Sittard. Olde Riekerink lit witte dat Stijn Schaars der net by wêze sil.

Olde Riekerink

"Na de wedstrijd zijn we eigenlijk alleen bezig geweest met Fortuna", sa begjint Olde Riekerink syn antwurd op de fraach oft der ek noch oer de wedstriid tsjin PSV sprutsen is. "Veel dingen van de wedstrijd tegen PSV kunnen we natuurlijk meenemen, maar dat gaat dan voornamelijk over het spel. We hebben met ons hart gespeeld, de juiste momenten gekozen om druk te zetten en ook in balbezit het vertrouwen gehad om het een en ander te proberen."

"Ik heb nu wel het idee dat we een ploeg hebben die de goede punten weet te benutten en de minder goede punten probeert te herstellen," ferfolget Olde Riekerink. "Je gaat me nu vast dingen vragen over het 'degradatiespook', maar iedereen wil daar weg. Ik gebruik wel eens het argument dat het heel dicht bij elkaar staat, maar dat maakt uiteindelijk vrij weinig uit. Je staat waar je staat en dat is te laag."

Stijn Schaars langer útskeakele

Oanfierder Stijn Schaars sil der yn elts gefal net by wêze: "Hij is er geen maanden uit, maar zaterdag is hij er niet bij. Het gaat wel om het been dat hij eerder gebroken heeft." Fierder wol Olde Riekerink der net safolle oer sizze. Doke Schmidt en Sherel Floranus binne ek noch net fit.

Michel Vlap

De brune broek fan Vlap

Ek Michel Vlap is net negatyf: "De sfeer na de wedstrijd tegen PSV was eigenlijk best goed. We hebben voor ons gevoel een hele goede wedstrijd gespeeld, maar na afloop is natuurlijk wel gebaald. Al met al hebben we toch een fantastische wedstrijd hier in het Abe Lenstra stadion gespeeld."

"Fortuna moeten we gewoon winnen", sjocht Vlap foarút nei sneon. "Het wordt voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en zo zien we dat ook. Ik denk niet na over een andere uitkomst dan winst, we moeten gewoon winnen. Hopen dat we de goede lijn door kunnen trekken."

"Als we niet winnen komt de druk er wel flink op, maar uiteindelijk moet je geloven in eigen doen en vechten voor elke meter. Je moet zorgen dat je met een bruine broek van het veld stapt", beslút Vlap.

(Advertinsje)
(Advertinsje)