Trainer Olde Riekerink: "Voor de ploeg is dit waardeloos, er heerst een grafstemming"

16 feb 2019 - 23:49

Trainer Jan Olde Riekerink baalt nei ôfrin fan de wedstriid tsjin PSV. SC Hearrenfean stie de hiele wedstriid op foarsprong, mei de rêst sels mei 2-0, mar yn de lêste sekonden fan de wedstriid kaam PSV op likense hichte.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Voor de ploeg is dit waardeloos," seit Olde Riekerink. "Er heerst een grafstemming." Hearrenfean hat al sûnt desimber net mear wûn yn it eigen Abe Lenstra stadion. En der is net allinne sportive malêze, bestjoerlik giet it ek net oer roazen.

"Je staat waar je staat," seit Olde Riekerink. "Daar willen we weg. Deze wedstrijd is een uitdaging. Als je dan tot de 93ste minuut voor staat, dan is dit hartstikke zuur. Vooral voor de jongens."

Trainer Jan Olde Riekerink

Yn de slotfaze spile PSV alles of neat. Olde Riekerink hie net ferwachte dat PSV op likense hichte komme soe. "Ik zag dit niet aankomen, ik had eerder het gevoel dat we er nog een doelpunt bij hadden kunnen prikken."

De trainer hat wol genoaten fan de ploech. "Die gasten speelden een geweldige wedstrijd. Het was een voetbalhappening. Als we kijken naar de ranglijst, dan denk ik, we moeten dit zo doortrekken."

"We hadden de overwinning verdiend"

Neffens doelpuntemakker Michel Vlap hie Hearrenfean de winst fertsjinne. "Als je als team zo'n wedstrijd speelt, en het publiek doet geweldig, er heerst zo'n sfeer in het stadion, we strijden voor elke meter, we voetballen zo goed, dan verdien je gewoon de overwinning."

"Ik baal echt verschrikkelijk."

Vlap

"Ik ben helemaal gek in mijn kop. Heb hier echt geen woorden voor", seit Vlap.

Hy hie net tocht dat PSV noch op likense hichte komme soe. "We hebben de wedsrtijd volledig op slot. We staan geweldig te verdedigen. We winnen veel duels achterin. Maar dan pompen ze de bal naar voren, en via de kluts gaat hij er in. Ja, dat is het geluk van de koploper."

Pierie is "niet tevreden"

Fantefoaren soe er tekene ha foar in punt tsjin koprinner PSV, mar nei ôfrin fan de wedstriid is Kik Pierie "niet tevreden". "Dat lijkt me logisch toch?"

Hearrenfean

Pierie lûkt it himsels oan dat PSV yn de lêste minút noch op likense hichte kaam. "Donyell Malen krijgt de bal, en ik geef hem net teveel ruimte. Ik stap verkeerd in, hij stapt er omheen, en hij scoort."

"Laat ik het zo zeggen, in deze fase zijn de drie punten heel belangrijk. Het zat erin, maar we hebben het niet bewerkstelligd. Daar baal ik het meeste van."

Trefwurden: 
SC Hearrenfean fuotbal PSV
(Advertinsje)
(Advertinsje)