Cambuurtrainer René Hake: "Ik sta hier met een heel slecht gevoel:

16 feb 2019 - 10:44

Nei de ôfgong tsjin Jong AZ en it lykspyl tsjin NEC fan ôfrûne wike woe Cambuur graach wer ris trije punten behelje. Op besite by Roda JC is dat lykwols opnij net slagge. Troch in betide tsjingoal ferlearen de Ljouwerters mei 1-0.

Trainer René Hake wie nei ôfrin net tefreden: "Ik sta hier met een heel slecht gevoel. Als je zo begint en zo makkelijk de eerste goal weggeeft, dan loop je daar de hele wedstrijd achteraan te voetballen. Dat is frustrerend."

Cambuur hie lang lêst fan de iepeningsgoal: "Tussen de afwisseling tussen wel en niet goed druk erop zetten zat een te groot verschil. Elk moment dat wij niet goed druk op ze kregen, konden zij makkelijk van kant naar kant spelen en werden zij gevaarlijk", seit Hake.

Oanfal is 'schrijnend'

"Gedurende de eerste helft hebben we het anders neergezet op het middenveld, dat heeft goed vervolg gehad na de rust, dan spelen we een redelijke wedstrijd. Tot 25 meter van de goal en tot de bal aan de zijkanten komen, daarna is het schrijnend," fertelt Hake.

"Als je kijkt hoeveel voorzetten we hebben gegeven en waar ze terecht komen, die komen op plekken terecht waar we geen goal kunnen maken. Dat is ondermaats."

Nei fjouwer minúten gie it al mis. "Ik weet niet wat er precies verkeerd ging, maar het waren meerdere slechte ballen achter elkaar", seit middenfjilder Robbert Schilder.

De bal gie nei Kevin Jansen. Hy ferlear him en doe lei it oan de rjochterkant hielendal iepen. "Als je centraal op het bal verspeelt, ligt het inderdaad open. Dan loop je de hele wedstrijd achter dat moment aan."

"De rest van de wedstrijd hadden we niet veel te vrezen. Het werd alleen gevaarlijk als wij makkelijk de bal verloren en het lag open. Maar wij hadden het grootste deel van de wedstrijd de bal. Het lukte ons alleen niet om het voorin te creëren."

Net in soad kânsen

It like in wedstriid mei net in soad kânsen. "We kwamen er niet echt doorheen. Dat is frustrerend. Maar zolang het 1-0 blijft en je redelijk veel de bal hebt en veel op hun helft kunt komen, weet je ook dat 'ie maar één of twee keer goed hoeft te vallen. Dan ga je alweer met een heel ander gevoel naar huis."

(Advertinsje)
(Advertinsje)