Hake teloarsteld, mar: "Ik zag een ander Cambuur dan maandag"

09 feb 2019 - 00:05

SC Cambuur hat freedtejûn 1-1 lykspile tsjin leechfleaner NEC. Yn it eigen stadion krigen de Ljouwerters wol kânsen, mar sy wisten mar ien te fersulverjen. Cambuur woe nei de ôfgong tsjin Jong AZ fan moandei revâns helje tsjin NEC. Mar it liket derop dat dat net slagge is.

Cambuur dielt de punten mei leechfleaner NEC

"Het liefst hadden we gewonnen. Het allerbelangrijkste is dat we met een andere mentaliteit in het veld stonden. Daarin heb ik een ander Cambuur gezien dan afgelopen maandag", fertelt trainer René Hake.

Reaksje-artikel Cambuur NEC 1

Yn de earste helte siet de ploech goed yn de wedstriid. "We hadden wel een grotere afstand kunnen nemen dan 1-0. De scheidsrechter heeft een grote fout gemaakt. Matthew Steenvoorden werd omgebeukt. Als je dat niet ziet, dat vind ik wel een grote fout. Dat had ons een goal extra kunnen opleveren."

Reaksje-artikel Cambuur NEC 2

Matthew Steenvoorden wie mei op 'e nij in goal wichtich foar Cambuur. "Vorig jaar heb ik zes keer gescoord, elke corner die je krijgt probeer je de goede looplijn te pakken. Dat is wel een wapen."

Steenvoorden hie dêrneist rjocht op in penalty, doe't hy in it strafskopgebiet in beuk krige fan Joey van den Berg. "Dat had ik al tegen de scheidsrechter gezegd, dit had hij moeten zien."

Reaksje-artikel Cambuur NEC 3

NEC-spiler Mart Dijkstra naam it dit kear op tsjin syn âld-thúsploech. "Het is altijd een warm gevoel om hier terug te zijn. Ik heb er mooie herinneringen aan. Ik heb geprobeerd dat vandaag opzij te zetten voor drie punten, maar dat is niet gelukt. Nu blijft de lieve vrede wel bewaard", fertelt er.

"We begonnen goed. We kregen niet echt kansen, maar we hadden het wel onder controle. Toen we 1-0 achter stonden, hadden we het wel moeilijk met hun standaardsituaties."

"Wij waren de bovenliggende partij"

Cambuur sakke wat fuort yn de twadde helte en NEC like mear kânsen te krijen. "Er kwam meer ruimte om te voetballen. Het lukte ons om de voorin de bal vast te houden, af te leggen en te kaatsen. Als we daar nog iets zuiverder in kunnen zijn, creëren we echt kansen. Maar wij waren in de tweede helft wel de bovenliggende partij."

Reaksje-artikel Cambuur NEC 4

Kevin Jansen fûn it skande dat Cambuur op 'e nij net wûn: "Ik denk dat je genoeg gecreëerd hebt, het is zonde dat je niet de 2-0 maakt. Vlak na rust valt de 1-1 en is het weer helemaal open."

Jansen seach net wat der barde by de 1-1. "De bal bleef hangen, ik wilde hem blokken maar Kivda raakte de bal heel slecht. Nigel (Robertha, red.) wou hem wegschieten, dus ik draaide me om voordat hij me tegen m'n kanis aan schoot."

Trefwurden: 
SC Cambuur fuotbal NEC
(Advertinsje)
(Advertinsje)