Stijn Schaars oer slotfaze: "Ik wist al: dit wordt een penalty"

02 feb 2019 - 23:08

"Ik zag dat de scheidsrechter naar het beeldscherm werd geroepen en toen wist ik al: dit wordt een penalty." Dat sei oanfierder Stijn Schaars fan Sportklup Hearrenfean sneontejûn nei it duel mei Vitesse. De Friezen spilen mei 2-2 lyk nei in bizarre slotfaze yn it Gelredome yn Arnhem.

"Met 3-1 is het namelijk over, maar ik ben blij dat het een penalty was", neffens Schaars. "Je hebt de VAR een keer mee en een keer tegen. Dat is hetzelfde als met de scheidsrechter."

Better as tsjin AZ

Sportklup Hearrenfean spile tsjin Vitesse better as it duel fan foarige wike tsjin AZ Alkmaar. "In de vorige wedstrijd tegen AZ speelden we anders. Dat werkte niet, we waren niet balvast en toen was die ploeg een maatje te groot. Vandaag hadden we echter meer energie en konden we het spel creëren.

Skiedsrjochter Martin van den Kerkhof hie fuortendaliks yn 'e gaten wat der oan de hân wie. "Ik zie spelers naar de grond gaan, ik heb alleen niet kunnen waarnemen of daar sprake was van een overtreding", fertelt er. "Ik heb de situatie vanuit meerdere hoeken bekeken. Maar hij werd echt gehinderd om de bal in te koppen."

"Geen pijl op de VAR te trekken"

Foar trainer Jan Olde Riekerink fan Sportklup Hearrenfean wie dat lykwols net it gefal. Hy koe pas nei it doelpunt fan Vitesse fernimme dat der wat barre soe. "Ik had het idee vanaf de kant dat er enorm werd geduwd in het strafschopgebied."

"Ik dacht dat die situatie al was geweest, maar na de aftrap zagen we dat de scheidsrechter werd weggeroepen. Voor mij is er echter geen pijl op te trekken wat de beslissingen van de VAR zijn. We hebben er namelijk genoeg tegen gehad."

Jizz Hornkamp makke sneontejûn syn debút as rjochtsback by de ploech. "Deze stap heeft me wel goed gedaan. Ik weet nu hoe m'n kansen zouden zijn als spits", fertelt er. "Toen ze naar me toe kwamen, was dat geen verrassing." Hornkamp wie earder ek al rjochtsback.

"Linssen supergevaarlijk"

Hornkamp moast it fuortendaliks al opnimme tsjin de beruchte Bryan Linssen. "Ik weet wat ik zelf kan, maar ik weet ook dat Bryan Linssen supergevaarlijk is in de zestien meter. Daar heb ik op proberen te focussen. Dat hij alsnog scoorde, is balen."

Ek Hornkamp is fernuvere oer de bysûndere slotfaze. "Ik denk dat we 'm allang af hadden moeten maken en met drie punten naar huis hadden moeten gaan. Maar toch ben je uiteindelijk superblij dat je met nog een punt naar huis gaat."

(advertinsje)
(advertinsje)