Wêr gie it by SC Cambuur mis tsjin Go Ahead Eagles? "Bij de rode kaart"

29 jan 2019 - 11:08

SC Cambuur spile moandeitejûn lyk tsjin Go Ahead Eagles (1-1). Yn de lêste minút makke de ploech út Deventer mei in man minder noch de lykmakker. Ynfaller Kevin van Kippersluis hie de Ljouwerters yn de earste helte op foarsprong set. Hoe sjogge hy en trainer René Hake werom op de wedstriid?

Kevin van Kippersluis

Wêr gie it by Cambuur mis tsjin Go Ahead Eagles? "Bij de rode kaart", wie Van Kippersluis dúdlik. "We deden dingen die we eigenlijk niet moesten doen. We deden alles in tegenovergestelde richting van de eerste zestig minuten. Dat is zeer klote. Je zou zeggen dat we dat inmiddels wel onder de knie zouden moeten hebben, aangezien we al een maand of zeven bezig zijn. Vaak maken we dezelfde fouten in dezelfde situaties. Het was gewoon een klote-avond."

René Hake

Lykas Van Kippersluis wie ek Hake net bliid mei it punt dat syn ploech oan de wedstriid oerhold. Hoe koe it dat de Ljouwerters it yn de lêste minuten dochs noch weijouwe? "In de laatste minuten krijgen we het deksel op de neus, maar ik denk dat het al begint op het moment dat we met elf tegenover tien komen te spelen. Dan moet je wel goed drukzetten en als we ons voorin gemakkelijk laten uitspelen, wordt het voor de middenvelders en ook voor de verdedigers lastig. Dan ga je achteruitlopen tegen tien man en dat is natuurlijk wel vreemd."

De coach besocht fan de kant ôf oanwizingen te jaan, "maar blijkbaar ben ik niet duidelijk genoeg geweest." Hake is nei ôfrin kritysk op syn alvetal. "Je begrijpt gewoon niet waarom ze bepaalde dingen niet doen."

(Advertinsje)
(Advertinsje)