Hahn oer flater by 0-2: "Ik wilde de verdediging neerzetten"

27 jan 2019 - 21:25

It meastbesprutsen momint nei it thúsferlies fan Hearrenfean tsjin AZ (0-2) is sûnder twivel de twadde goal fan de Alkmaarders. By in corner fan de besikers stie de hiele Hearrenfean-definsje net op te letten. Oussama Idrissi seach it en krôle de bal yn it lege doel. "Ik moet gewoon klaarstaan, simpel", seit keeper Warner Hahn.

Warner Hahn

Dat er net klear stie, hie te krijen mei in corner earder. "Toen waren we zoekende en stond het niet helemaal goed. Daarom wilde ik het nu neerzetten. Op dat moment stond ik te ver voor de goal. Hij ziet dat. Balen."

"Een onoplettendheid"

De keeper beskôget de goal as in flater fan himsels. "Tuurlijk is het stom. Een onoplettendheid. Als ik niet oplet en hij draait die corner binnen, dan is dat niet prettig, omdat ik daar niet scherp ben."

Ek bûten dat momint wie it gjin heechsteande wedstriid fan de Feansters. "We hebben weinig zelf gecreëerd", seit Hahn. "We stonden defensief wel wat beter dan de afgelopen tijd, maar we hebben niet veel gecreëerd. Het was een moeizame wedstrijd die wordt opengebroken door speciale momenten."

Ekstra soer

Dat barde nei goed in oere spyljen, nei in eigen doelpunt fan Sherel Floranus. "Dan probeer je nog wat te forceren, maar ook dat gaat moeizaam. En dan krijg je op deze manier de 2-0 binnen, dat is extra zuur."

Jan Olde Riekerink2

"Vandaag was niet goed", sei Jan Olde Riekerink oer it ferlies. "We stonden verdedigend goed en naar mijn inzien hebben we de eerste helft weinig weggegeven. Alleen als we de bal hadden, dan waren we hem wel weer heel snel kwijt."

"De eerste goal was bepalend. Dan sta je met 1-0 achter en hinkt de hele ploeg alweer op twee gedachtes. En dat zie je. We moeten uiteindelijk het spel zelf maken. Vandaag hebben we, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, niet geprofiteerd van omschakelmomenten", seit de trainer. "Wat mij betreft is het grootste punt van aandacht het feit dat we de eerste helft niet aan voetballen toekomen."

"Ongeloof"

"Het is de eerste keer dat ik zo'n goal heb gezien", sei Olde Riekerink oer de twadde goal. "Ik zat vol ongeloof op de bank. Je kan 280 uur trainen, maar dit zijn natuurlijke bizarre goals. We kunnen goed voetballen, maar dat hebben we vandaag niet laten zien."

(Advertinsje)
(Advertinsje)