Gözübüyük feroaret miening net: gjin strafskop foar SC Hearrenfean

20 jan 2019 - 20:31

Skiedsrjochtersbaas Dick van Egmond fynt dat Serdar Gözübüyük snein in strafskop jaan moatten hie oan SC Hearrenfean by in momint tusken Hearrenfean-spits Sam Lammers en Ajax-keeper Kostas Lamprou. De skiedsrjochter bliuwt by syn beslút: "Ik vond het te licht", sei Gözübüyük tsjin Fox Sports.

Gözübüyük beslút: gjin strafskop - Foto: www.orange-pictures.nl

"Lamprou raakte hem wel, er was contact", jout Gözübüyük ta. "Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf."

Dochs nei de bylden

Gözübüyük liet earst trochspylje nei de botsing tusken de twa spilers. It stie op dat momint 3-3. Op advys fan de fideoskiedsrjochters yn Zeist gie Gözübüyük dochs nei de bylden sjen.

"Vaak wordt gedacht dat als je het gebaar van een tv-scherm maakt en je naar de zijkant gaat, dat dan altijd een beslissing moet worden teruggedraaid", seit Gözübüyük. "Maar er werd nu duidelijk gezegd: we willen dat je zelf gaat kijken. Ik kwam tot dezelfde mening als op het veld. De ene vindt het een penalty, de andere niet. Het is vaak interpretatie. Een hoop mensen zullen zeggen: het was een penalty. Er zullen ook een hoop mensen zeggen dat het een voetbalduel was."

Van Egmond net iens mei Gözübüyük

Van Egmond is by de KNVB ferantwurdlik foar de skiedsrjochters. Hy heart by de groep dy't it wol in strafskop fûn. "Het was een terechte ingreep van de VAR, die doet z'n werk, maar laat het over aan de scheidsrechter. Die vond het kennelijk niet voldoende voor een strafschop. En daar ben ik het niet mee eens. We verwachten van onze topscheidsrechters topbeslissingen. Dan is het heel vervelend als dat niet lukt."

Gözübüyük waard konfrontearre mei de wurden fan Van Egmond: "Dat respecteer ik. Maar ik blijf bij mijn mening."

Ajax - Hearrenfean einige snein nei in spektakulêre wedstriid yn 4-4.

(Advertinsje)
(Advertinsje)