Bûnscoach Jeroen Otter: "Sjinkie gaat echt met heel grote stappen vooruit"

14 jan 2019 - 20:56

It giet alwer folle better mei Sjinkie Knegt, nei't er ferline wike brânwûnen oprûn. Shorttrackbûnscoach Jeroen Otter hat moandei foar it earst by him west en fertelde yn it Ziggo Sport-programma Peptalk dat Knegt gau opknapt: "Wat betreft de afgelopen honderd uur, gaat hij echt met heel grote stappen vooruit."

Foto: OrangePictures

It wie wol skrikken foar Otter en syn ploech doe't se it nijs foar it earst hearden. "Wij zaten in Dordrecht en de dag voor het EK hoorden wij 's ochtends het nieuws. Daarna heb ik meteen contact met zijn vrouw gehad. De wereld staat dan even stil. Je bent zó in voorbereiding op het kampioenschap en je weet dat Sjinkie niet aanwezig is vanwege een blessure die hij eerder heeft opgelopen, maar dit is van een andere aard."

Fleurich

Nei it sportyf tige suksesfolle EK foar Otter syn ploech, gie Otter moandei by Knegt op besite. "Ik had zijn vrouw aan de telefoon vanochtend en ik vroeg of ik even bij hem langs kon komen", fertelt Otter. "Ik hoorde aan haar stem dat het al een stuk beter met hem ging. De eerste twee dagen was het triest, snikken. Vandaag was het een andere stem, ik fleurde er zelf ook van op."

Sjinkie is altijd mister positivo.

Shorttrackbûnscoach Jeroen Otter

Otter skrok wol fan hoe't Knegt derby lei yn it sikehûs, mar wie ek optimistysk: "Het mooie aan Sjinkie is dat hij altijd mister positivo is. Dat geeft zijn omgeving ook energie. Blijkbaar versterkt dat. In mei zitten we in Oostenrijk voor een fietskamp. Hij zei al: 'Tuurlijk, dan ben ik er weer bij!'"

Jeroen Otter (l) en Sjinkie Knegt - Foto: www.orange-pictures.nl

It duorret lykwols noch wol in skoftke foardat Knegt it sikehûs ferlitte kin. "Hij ligt minimaal nog twee weken in het ziekenhuis voordat ze uitsluitsel kunnen geven of er huidtransplantatie nodig is", seit Otter. "Hij zegt zelf dat hem dat niet gaat overkomen, dat zijn lichaam dat zelf doet. Ik geloof dat dan ook wel, hoe naïef dat ook klinkt."

(Advertinsje)
(Advertinsje)