Shorttrackbûnscoach Otter: "Dit was een grafstemming"

It nijs oer Sjinkie Knegt en syn ûngemak mei de houtkachel is hurd oankaam by de Nederlânske shorttrackploech. Dat fertelde bûnscoach Jeroen Otter freedtemiddei nei de earste foarrondes fan it EK shorttrack.
Jeroen Otter oer Sjinkie Knegt
Je hoort wel eens over grafstemmingen. Dit was er één.
Shorttrackbûnscoach Jeroen Otter
Tongersdeitemiddei is de Nederlânske shorttrackploech op de hichte steld fan wat der mei Knegt bard is. "Je hoort wel eens over grafstemmingen. Ik kom niet vaak in zo'n situatie, maar dit was er één", sa fertelde Otter in dei nei it ûngelok. "Eerst reageert de ploeg verbaasd en dan zie je de kopjes naar beneden gaan. Dan heb je tranen en al."
De knop moast gau wer om, want freedtemoarn is it Europeesk kampioenskip shorttrack úteinset. Dat is ek foar Otter wol lestich. "Je leeft in twee werelden op dit moment. De realiteit van wat er met Sjinkie en zijn gezin is gebeurd en tegelijkertijd sta ik hier op een EK, met tien atleten die willen winnen."
© Martin de Jong
Dat Knegt de ôfrûne nacht goed trochkaam is, fernuveret Otter neat. "Ik geloof dat hij daar ook positief in kan staan. Zo van: 'De wereld is nog niet van me af. En de shorttrackwereld ook niet'. Ik heb echt het gevoel dat hij daar zo ligt."
Toernoaidirekteur Cees Juffermans: "Dit komt als een bom binnen. Het hangt toch een beetje boven dit toernooi. We proberen wel het toernooi zo neer te zetten zoals we het bedacht hadden, maar tegelijk denkt iedereen wel aan Sjinkie."
Cees Juffermans