Nino van den Beemt: "Debuteren met een overwinning, kan niet beter!"

10 des 2018 - 23:03

Mei debutant Nino van den Beemt yn de basis pakte Cambuur moandeitejûn de trije punten op besite by Jong PSV. It waard 1-2 foar de Ljouwerters en dus in moai debút foar de middenfjilder. "Kan niet beter!"

Nino van den Beemt

De lêste dagen hie Van den Beemt syn basisplak wol oankommen sjoen. "Maar toen ik het hoorde, was ik wel blij verrast. Ik moest van de trainer veel risico in m'n spel leggen en verder doen wat ik eigenlijk altijd doe."

Hy wie fansels ek bliid mei de oerwinning, ek al kaam dy pas let ta stân: "Ongelooflijk dat we met 1-1 de rust in gingen. We hadden echt met 4-1 of 5-1 voor moeten staan, want we hebben echt 1-op-1-kansen gehad. Maar in de rust zei de trainer: blijf doorgaan, blijf erin geloven. We kregen die kansen wel, we moesten alleen scherper zijn."

Jong PSV-SC Cambuur LV

Geduldich bliuwe

Wat meiholp, wie dat Jong PSV betiid yn de twadde helte mei tsien man kaam te stean: "Toen moesten we geduldig blijven en de bal van kant naar kant laten gaan, zodat zij vermoeid zouden worden."

Uteinlik wûn Cambuur troch in strafskop yn de slotfaze. In strafskop dy't in protte minsken ferraste, mar neffens Van den Beemt wol terjochte wie: "Karim Rossi wilde naar de bal toelopen om in te koppen, maar hij werd vastgehouden aan z'n shirt, waardoor-ie niet meer vooruit kon. Dus wel echt een penalty."

Hopen dat ik het nu kan laten zien voor het thuispubliek.

Nino van den Beemt

No kin Van den Beemt net wachtsje om ek yn Ljouwert te spyljen foar in fol stadion. "Misschien was het wel lekker om zo te beginnen, want dit ben ik wat meer gewend. Maar ik hoop dat ik mag blijven staan en het kan laten zien voor het thuispubliek."

Hake oer Van den Beemt

Der wienen foar trainer René Hake meardere redenen om Van den Beemt yn de basis te setten: "Hij is in staat om heel gedisciplineerd in een elftal te spelen. Hij weet waar ruimtes liggen, heeft een goede aanname en is goed in de passing. En hij is daar heel rustig in."

Benammen de lêste wiken lit Van den Beemt him neffens Hake goed sjen: "Hij laat zien dat hij aan het groeien is. Kevin Schindler is daar ook belangrijk in. Zij vullen elkaar goed aan. Dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Groningen hebben we dat ook gezien. Dat was voor mij een bevestiging dat Nino er klaar voor zou zijn."

Rene Hake

De trainer wie ek bliid mei de oerwinning en benammen oer hoe't syn ploech spile. "Het belangrijkste was hoe het elftal zich zou presenteren. Daar kunnen we tevreden over zijn. We waren agressief, speelden vooruit en met lef. Dat heeft geresulteerd in de overwinning."

De oerwinning hie earder binnen wêze kinnen, mar Cambuur miste in protte kânsen. Hake: "Dan is de aanname net niet goed, of je moet beslissen of je direct schiet of even wacht. Daarin moeten we nog groeien. Maar dat is inherent aan de spelers. Nigel en Issa zijn nog jonge jongens, die nog rust moeten krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat dat nog gaat komen. Zij balen zelf nog het meest, want zij willen de wedstrijd ook graag beslissen."

(Advertinsje)
(Advertinsje)