LIVEBLOG: SC Twizel foar de rjochter fanwege drama mei dug-out

06 des 2018 - 14:13

SC Twizel moat tongersdei foar de rjochter ferskine fanwege it drama mei de dug-out fan fjouwer jier lyn. Dêrby kaam de 10-jierrige Yrsa de Bruin om it libben en rekken fiif oare bern ferwûne. De dug-out, dy't by de hjerststoarm in jier dêrfoar grutte skea oprûn, stoarte yn. Dat wie op 21 maaie 2014, doe't hûnderten bern meidiene oan in skoalletoernoai op de fjilden fan de sportklup.

16:35
Ein

Oant safier dit liveblog oer de rjochtsaak tsjin SC Twizel fanwegen it dug-outdrama. Yn dit berjocht fine je alles oer de eask nochris op in rychje. De rjochtbank docht oer twa wiken útspraak.

16:03

Van der Goot: "De vereniging had niet kunnen weten dat de dug-out in slechte staat verkeerde. Ze hebben met vijf man aan de dakplaat gehangen en ze konden er geen beweging in krijgen. Die staat als een huis, was de conclusie."

15:49
Verhuur

Van der Goot: "Alleen de voetbalvereniging staat terecht terwijl SC Twijzel eigenlijk niks met het evenement op 21 mei 2014 te maken heeft. Dat is vreemd. De gemeente is eigenaar en verhuurt de accommodatie. Als verhuurder heb je de plicht om een gebrek te verhelpen. En de dug-outs vallen volgens mij onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het frappeert me dat een gemeenteambtenaar niks heeft geweten."

15:41
'Verbaasd'

Van der Goot: "Ik heb me wel verbaasd dat het Openbaar Ministerie op grond van dezelfde feiten eerst de zaak seponeert en vervolgens toch de sportvereniging vervolgt. Dat is moeilijk uit te leggen."

15:32
'Noodlottig'

Advokaat Tjalling van der Goot begjint oan syn pleit. "De bestuursleden waren onaangenaam verrast toen ze de dagvaarding in de bus kregen. Ze zijn niet schuldig aan het voorval. Wat is het dan wel? Een noodlottig ongeval. Dit soort ongelukken gebeuren helaas zonder dat je er iemand verantwoordelijk kunt houden."

14:53

Offisier fan justysje: "SC Twijzel moet ervan doordrongen raken dat de veiligheid op velden gewaarborgd moet blijven. Een passende straf is een geldboete die recht doet aan de ernst van het feit, hoewel geen enkele straf dat kan. Ik eis een geldstraf van 10.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dit mag namelijk nooit meer gebeuren."

14:46

Offisier fan justysje: "Het is de taak van een amateurvereniging om zorg te dragen voor de veiligheid van sporters en bezoekers. En daarom deze rechtszaak, blijf je in gebreke dan word je vervolgd. Daarnaast is deze rechtszaak belangrijk voor het gevoel van rechtvaardigheid."

14:37
"SC Twizel skuldich"

Neffens de offisier fan justysje is SC Twizel is skuldich en kin dea troch skuld bewiisd wurde. "De club heeft een fout gemaakt door geen maatregelen te nemen. SC Twijzel is aanmerkelijk onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig geweest."

14:32
Ynformearje

Neffens de offisier fan justysje hie SC Twizel de kuorbalferiening dy't it toernoai op 21 maaie 2014 organisearre, ynformearje moatten. Der diene 22 basisskoallen mei, mei hast tûzen bern.

14:21

Nettsjinsteande de skea bleau de klup de dug-out noch wykliks brûke, seit de offisier. De klup kontrolearre net en sa hiene se net yn 'e gaten dat it minder waard, stelt se.

Trefwurden: 
rjochtsaak dug-out SC Twizel
(Advertinsje)
(Advertinsje)