Schiermonnikoog volledig autovrij? Of een nieuwe verbindingsweg?

02 nov 2018 - 14:48

Een volledig autovrij centrum van Schiermonnikoog, of een verbindingsweg tussen de Heereweg en het bedrijventerrein. Het zijn enkele suggesties die donderdagavond voorbij kwamen op een bijeenkomst in het dorpshuis op het eiland. Inwoners en raadsleden gingen met elkaar in gesprek over het verkeer op Schiermonnikoog, en het feit dat het vooral in de zomerperiode toch wel vrij druk is in en om het dorp.

Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

"We hebben één centrumpje op het eiland", vertelt raadslid Wyb Jan Groendijk van Schiermonnikoogs Belang. "Bij binnenkomst kan het flink druk zijn. Om de drie uur is er de bootverbinding met het vasteland. Dan is er veel verkeer. Eilanders vinden dat er iets aan gedaan moet worden."

Verbindingsweg, of verkeersvrij

De partijen op Schiermonnikoog denken er volgens Groendijk allemaal hetzelfde over: er moet wat gebeuren. Een van de opties die donderdagavond voorbij kwamen, was een verbindingsweg tussen de Heereweg en het bedrijventerrein op Schiermonnikoog. "Dan hoeven de bedrijven niet meer door het dorp te rijden", volgens Groendijk. "We kunnen er ook voor kiezen het centrum op bepaalde tijden volledig verkeersvrij te maken."

Het college heeft de uitkomsten van donderdagavond nu meegenomen. Aan de hand daarvan wordt bekeken wat er nu verder mee gedaan kan worden.

Raadslid Wyb Jan Groendijk

Trefwoorden: 
verkeer Schiermonnikoog
(advertinsje)
(advertinsje)