Kevin van Kippersluis oer lykspul yn Utrecht: "Dit is niet best"

21 sep 2018 - 23:24

Cambuur hat freed twa punten ferlern op besite by Jong FC Utrecht: de wedstriid yn stadion Galgenwaard einige sa as er begûn: 0-0. Oanfaller Kevin van Kippersluis wie nei ôfrin dúdlik: "Dit moeten we snel vergeten, want dit is niet best."

Kevin van Kippersluis nei lykspul

Cambuur bliuwt wol sûnder ferlies, mar tsjin de nûmer sechstjin fan de Earste difyzje woe Cambuur mear as in lykspul: "Je pakt wel een punt, maar ik denk dat we er hier twee verliezen", sei Van Kippersluis.

Benammen de earste helte wie net om oan te sjen. "We komen er niet doorheen en we doen wat er gevraagd wordt." Nei it skoft fûn Van Kippersluis it nivo wat heger, mar in oerwinning siet der noait echt yn. "Ik denk dat we de tweede helft beter zijn en wat kansen creëren. Maar ik denk dat de bal er nog niet in was gegaan, ook niet als we een uur langer hadden gespeeld. Zo'n avond was het vandaag. Die zitten er helaas ook tussen."

Foto: www.orange-pictures.nl

Dochs hienen de Ljouwerters noch wol kânsen op de oerwinning. "Als je 1-0 wint, dan is het alsnog kut, maar dan heb je drie punten en dat is het belangrijkste", sei Van Kippersluis.

Cambuur stiet nei it lykspul op it twadde plak mei 14 punten út seis wedstriden. "Van tevoren was je daar blij mee geweest, maar ik ben er nu zeker niet blij mee dat we hier een punt hebben gehaald."

Hake preket optimisme

Cambuur-trainer René Hake besocht posityf te bliuwen. "In de rust hebben we gezegd dat het beter moest. Dat was zichtbaar in de tweede helft, want we waren dominanter en toonden meer de intentie om kansen te creëren. Er waren momenten bij waar we de openingsgoal hadden moeten maken, maar dat is niet gebeurd."

René Hake

Nei it skoft wie Cambuur yndie in pear kear ticht by in goal, al krige ek Jong FC Utrecht kânsen. "We wilden met onze aanvallende wissels meer creativiteit in het veld brengen", sei de trainer. "Dat houdt ook een risico in. In de laatste fase kwam Utrecht een paar keer dicht bij onze goal. Eén keer bijzonder gevaarlijk, maar er ging volgens mij wel een overtreding vooraf. Dat was een van de schaarse momenten waar Utrecht écht dreigend was."

Mar úteinlik wie it dus net goed genôch, joech Hake ta: "We hadden overwicht en een aantal goede kansen, maar we prikken ze niet binnen. Als het dan 0-0 blijft, is het resultaat onvoldoende."

In ferslach fan Geert van Tuinen

(Advertinsje)
(Advertinsje)