Cambuurtrainer Hake net echt tefreden mei winst: "We hadden het moeilijk vandaag"

14 sep 2018 - 23:17

Cambuurtrainer René Hake is nettsjinsteande de 2-0 oerwinning fan de Ljouwerters op Telstar net hielendal tefreden oer de prestaasjes fan syn fuotballers. "We hadden het moeilijk vandaag. Dat kwam mede door Telstar die ons spel probeerde te ontregelen, waardoor wij eigenlijk niet de ballen konden of durfden te spelen die we graag wilden."

Telstar siet boppe-op de Ljouwerter spilers. "Ze schatten het ook een aantal keren goed in met druk zetten en met rechte ballen die we speelden. Ze zaten er een paar keer tussen. Eigenlijk moet je dan proberen achter hun verdediging te komen, maar dan moeten onze spitsen ook die loopacties maken om het uitelkaar te trekken. Dat was al met al niet voldoende vandaag, dus onvoldoende", fynt Hake.

Reaksje trainer René Hake

Cambuurtrainer René Hake

Nei de 2-0 kaam de omkear. "Toen was het klaar", seit Hake. "Ik vond dat we met 1-0 al weinig problemen hadden. We gingen wel te ver terug, liepen te ver achteruit en moesten een aantal voorzetten verdedigen. Dat hebben we goed gedaan, maar uiteindelijk was dat meer dan mij lief was. Dan is het goed dat de 2-0 valt. Dan weet je dat je normaal gesproken de wedstrijd niet meer gaat weggeven."

Hake fynt it moai dat Cambuur no boppe-oan stiet yn de earste difyzje, mar: "Dat zegt niets over de toekomst."

Reaksje spiler Kevin van Kippersluis

Kevin van Kippersluis

Neffens spiler Kevin van Kippersluis is it ek noch te betiid om der fan út te gean dat SC Cambuur op kampioenskoers is. "Laten we niet te snel op de zaken vooruit lopen. Het is op dit moment een beetje ons geluk dat we vrij makkelijk kunnen scoren. We geven weinig weg en als we elke wedstrijd vanuit de nul kunnen spelen, kunnen we denk ik heel ver komen."

Trefwurden: 
SC Cambuur fuotbal René Hake
(Advertinsje)
(Advertinsje)