Wylde protestaksje leden Prikkedaam

28 aug 2018 - 08:30

Sympatisanten fan motorsportferiening De Prikkedaam hawwe snein in spontane 'lawaaiaksje' hâlden foar it hûs fan de wurdfierder fan de beswiermakkers. De motorfans binne der min oer te sprekken dat alle aktiviteiten op motorkrossterrein Prikkedaam foarearst stillein binne nei in pear twangsommen fan de gemeente. De motorfans rieden mei motoaren en auto's foar it hûs fan de famylje Van Rossem oan de Berkoperwei en makken dêrby safolle mooglik leven. Doe't guon motorriders it hiem oprieden belle Van Rossem de plysje en waard it wer rêstich.

Wylde protestaksje leden Prikkedaam

Beswiermakker Van Rossem is dúdlik oer de protestaksje. "Het is heel vervelend. Het verstoort gewoon je normale manier van doen. En het is jammer dat deze mensen zich niet eerst verdiepen in hoe de zaken er echt voorstaan. Deze mensen zijn erg oppervlakkig aan het reageren, aan het schreeuwen en het lawaai maken. Als ze zich zouden verdiepen in hoe de zaken er echt voorstaan, zouden ze misschien wel anders denken. In dezen heeft het bestuur van de motorclub een hele belangrijke taak om aan hun leden en sympathisanten duidelijk te maken wat er echt aan de hand is."

Beswiermakker Van Rossem

Foarsitter Wout van der Molen fan de motorklup hat in dûbeld gefoel oer de aksje. "Dit is de uitkomst van het jarenlange gesteggel, dan kunnen de emoties hoog oplopen." In oplossing is der net samar. "Ik denk dat het deels toch ligt bij mensen die zo dichtbij een crossbaan gaan wonen dat die niet moeten verwachten en niet moeten eisen dat ze de crossmotors niet meer horen. Dat is een fundamenteel onderdeel van dit geheel."

De baan is allinne op woandeitemiddei en sneintemoarn trije oeren iepen.

Foarsitter Wout van der Molen

Wethâlder Marcel Bos seit der it folgjende oer: "Dit besluit is beladen met emoties en ik begrijp dat deze acties kunnen ontstaan. Het moet niet uit de hand lopen, niemand zit hier op te wachten. Volgende week is er een gesprek met het bestuur. Omdat de baan nu dicht is geeft dat tijd om goed te kijken naar de toekomst voor Prikkedam."

(Advertinsje)
(Advertinsje)