"Maarten wordt gedragen door het enthousiaste publiek"

19 aug 2018 - 09:49

"Het lijkt weer goed te gaan," sei Ronald van der Aart sneintemoarn oer Maarten van der Weijden. Van der Aart sit yn it begeliedingsteam fan de swimmer en folget him op syn meunstertocht by de alve stêden del. "Hij heeft een zware nacht gehad, het was donker en eenzaam, daar heeft hij last van gehad. Hij heeft uitgebreid rust genomen en is om zeven uur weer in het water gegaan. Hij is nu weer vlot aan het zwemmen."

Foto: Maarten van der Weijden foundation

Ronald van der Aart oer de tocht fan Maarten

"Hij wordt gedragen door alle enthousiaste mensen langs de kant. Misschien heeft hem dat gister overmoedig gemaakt waar hij later de prijs voor moest betalen." Maarten hat twa kear in skoft op it matras lein yn in tintsje dat op in flot achter de boat leit. Nei in skoft fielde er him wer fit genôch om troch te gean. "Hij voelt zich erg gesterkt door de mensen langs de kant. We merken ook een verschil in zwemmen. Hij zwemt daardoor wel een halve kilometer sneller per uur, dat zijn heel wat baantjes in een zwembad."

Elk healoere krijt er wat te iten en is der kontakt mei de coaches en dokter op de boat. Dan krijt er ek syn tiden troch. "Maarten kent zijn lichaam zelf het best en maakt zijn slagen zo optimaal mogelijk. Hij is heel erg in het nu."

Hel fan it noarden

De kommende nacht, de hel fan it noarden ûnderweis nei Dokkum, wurdt swier. "Wat helpt, is dat er mensen zijn om hem aan te moedigen en te steunen. Dus het zou mooi zijn als mensen dat willen doen. We rekenen erop dat hij wordt gedragen door het publiek en het enthousiasme, zoals in Hindeloopen en Stavoren waar mensen met lampjes stonden. Hij ziet ze allemaal."

Ambassadeurs

Om him te stypjen de kommende nacht is regele dat om de pear kilometer ambassadeurs steane fan de goede doelen dy't Maarten mei syn swimtocht stipet. "Zo kan hij van ambassadeur naar ambassadeur zwemmen."

(Advertinsje)
(Advertinsje)